Tonči Huljić i Petar Grašo nakon 10 godina imaju pjesmu zajedno, poslušajte Inamoranu

Foto: Press

TONČI HULJIĆ i Madre Badessa te Petar Grašo nakon desetljeća ponovno su udružili glasove u novom duetu Inamorana.

"Lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite", priča Tonči Huljić te nastavlja: "Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama - 10 je godina prošlo od Providence - došlo je vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno."

Inamorana je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja, čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu Mare Luda koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme.

"Trenutno je u procesu završetak Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bih svako malo ja htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe, eto, našli smo se na pola puta", govori Huljić.

"U Tončijev projekt Madre Badessa zaljubio sam se na prvo slušanje i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena, već duboko prijateljska, pa tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom, već zajedničkom idejom dvojice prijatelja", nadodaje Petar Grašo.

Na CD-u Inamorana nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala: obradu Dva put san umra napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma.

"25 godina je prošlo od pjesme Suze biserne koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu Suza bisernih na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziji na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća - Jelena", kaže.

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radijska voditeljica Petra Kapor.

Pročitajte više