Trailer za film "Mačke" postao sprdnja i izazvao urnebesne fore, ovo su najbolje

Screenshot: YouTube

LJUBITELJI mačaka, filmova, Taylor Swift i umjetnosti općenito ostali su zgroženi pogledavši prvi i dugo očekivani trailer za "Mačke", ekranizaciju jednog od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti. Prva najava za film u kojem glume najveće holivudske zvijezde, a u kina bi trebao doći na Božić, izazvala je rijetko viđene negativne, ali i urnebesne komentare.

Taylor Swift, James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba i Jennifer Hudson već mjesecima pričaju o zabavnom snimanju holivudskog spektakla u sklopu kojeg su morali ići i u "školu za životinje" kako bi se naučili kretati kao mačke i na različite načine oplemenili svoj glumački zanat.

Prvi trailer i prva prilika da glumce, nakon školice i silnih 3D animacija, vidimo u likovima poznatih mački, i nije prošla najbolje. To je, zapravo, najblaži opis komentara producenata, redatelja, ali i šire javnosti koja trailer, ali i čitavu estetiku filma naziva potresnom, pa i zastrašujućom.

"Mačke su naša kazna za Snapchat filtere", šaljivo je primijetila pratiteljica.

"Mačke imaju grudi", primijetila je novinarka Los Angeles Timesa.

Fanovi se šale i na račun ogromne ljubavi koju prema mačkama već odavno pokazuje pjevačica Taylor Swift, koja u filmu igra mačku Bombalurinu. Neki su, naime, uočili bizarnu sličnost komunističkog simbola i Taylorine poze u filmu.

"Znate da ćemo, kad studio izda aplikaciju 'pretvori se u mačku', svi to nabaviti i biti mačke", napisao je jedan pratitelj.

"Pokažite nam antropomorfne mačje guzice, vi kukavice", komentirao je scenarist Noah Harald šaleći se na račun činjenice da repovi kod ovih holivudskih mačaka izlaze malo niže nego što bi trebali skrivajući tako strateška mjesta glumaca.

Internet tako gori od "Mački", ali iz posve krivih razloga. Trebala je to biti spektakularna ekranizacija slavnog mjuzikla koji još od 1981. oduševljava posjetitelje Broadwaya i West Enda. U kina dolazi istog dana kad i novi nastavak "Ratova zvijezda", a režirao ga je Tom Hooper, koji se mjuziklom bavio i u "Jadnicima". Producirao ga je Steven Spielberg.

Negativna reakcija već je "srušila" jedan blockbuster 

Slična sudbina zadesila je ove godine još jedan lik nesretno prenesen iz svog originalnog svijeta na veliko platno. Ekranizacija popularne igrice Sonic prije nekoliko je mjeseci izazvala burne reakcije jer su fanovi ostali šokirani izgledom njegove holivudske verzije. Nakon nevjerojatno negativne reakcije javnosti redatelj Jeff Fowler i Paramount Pictures izmijenili su cijeli film, a izlazak mu je pomaknut na iduću godinu.

Pročitajte više