Trailer za prednastavak slavnog ZF filma u 4 sata pregledan preko pola milijuna puta

Screenshot: Youtube

Izašao je prvi trailer za dugo očekivani televizijski prednastavak nedavnih filmova o Dini, a gledateljima obećava ženski pogled na život 10.000 godina prije radnje filmova.

Dina: Proročanstvo prati korijene sestrinstva Bene Gesserit, predvođenog sestrama Harkonnen, koje igraju Emily Watson i Olivia Williams. Kasnije članice sekte na velikom platnu igraju Rebecca Ferguson i Charlotte Rampling. Inspiriran je romanom Sestrinstvo Dine, koji su napisali Kevin J. Anderson i Brian Herbert, stariji sin Franka Herberta, autora originalnog serijala Dina, a da fanovi jedva čekaju početak prikazivanja, pokazuje i to što je trailer pregledan 540.000 puta u samo 4 sata nakon objavljivanja,

 

Serija stiže nakon drugog filma u hvaljenoj franšizi redatelja Denisa Villeneuvea, koji je zaradio više od 710 milijuna dolara od izlaska početkom ove godine te ga je kritika proglasila znanstvenofantastičnim instant-klasikom.

"Bene Gesserit su mi uvijek bile fascinantne. Fokusiranje na taj moćan red žena činilo se ne samo relevantnim i inspirativnim već i dinamičnim okruženjem za televizijsku seriju", rekao je Villeneuve o seriji.

Villeneuve najavio i treći film

Prvobitno najavljena 2019., serija je prošla kroz razne iteracije, uključujući druga imena i različite scenariste i glumce, prije nego što je postala Dina: Proročanstvo, a premijeru će imati kasnije ove godine na Maxu. Glumačku ekipu još čine Mark Strong, Jodhi May i Jessica Barden.

Villeneuve je prvotno trebao režirati pilot-epizodu, ali je kasnije odustao. Serija sada navodi Annu Foerster kao jednu od ključnih redateljica, a njezin rad od ranije uključuje seriju Outlander i akcijski film Underworld: Blood Wars.

Nakon uspjeha drugog filma o Dini ove godine otkriveno je da je treći film službeno u razvoju. Villeneuve je otkrio da prije želi snimiti nešto drugo, što se pretpostavlja da bi mogla biti adaptacija trilera Annie Jacobsen Nuclear War: A Scenario.

Pročitajte više