Ako ste gledali golu Sydney Sweeney na internetu, ovo će vas zabrinuti

Foto: Profimedia

Sydney Sweeney, zvijezda serije Euforija, našla se u središtu pozornosti.

Naime, korisnici društvenih mreža ne mogu prestati tražiti navodne nepristojne fotografije glumice koje su "procurile" u javnost te se susreću s hrpetinom spama, virusa i mogućeg hakiranja. "Ako nasjednete na očigledno zlonamjerno hakiranje ili virus jer ste tražili sise Sydney Sweeney na X-u, ni Bog vam ne može pomoći", napisala je novinarka Samantha Cole, koja je izvijestila javnost o rezultatima prevare za 404 Mediju.

"Ne znam tko ovo treba čuti, ali ako ste pretraživali skandalozne fotografije Sydney Sweeney na X-u, čeka vas puno virusa... Čuo sam", dodao je drugi korisnik. Pretrage ove popularne teme otkrile su web-lokacije na kojima se nalaze poveznice s virusom koji iskače korisnicima društvenih mreža.

"Oružje protiv woke kulture"

Njezino pojavljivanje u emisiji SNL, tijekom koje je glumila konobaricu u Hootersu, odjenuvši pritom usku haljinu s dubokim dekolteom, također je izazvalo laskave eseje u konzervativnim medijima poput kanadskog The National Posta i američkog The Spectatora, koji navode da su njezine grudi bile "oružje protiv woke kulture".

"Woke kultura je mrtva", tweetao je desničarski politički komentator Richard Hanania, dok se malezijski desničarski influencer Ian Miles Cheong složio s njim te podijelio istu snimku uz komentar "woke kultura je tako gotova." Bivši demokratski kongresnik podijelio je, a zatim izbrisao, mem koji je sugerirao da ju je čak i američki predsjednik Joe Biden promatrao dok se pripremao održati govor o stanju nacije prošli tjedan.

Ovaj virus koji je povezan s eksplicitnim fotografijama Sydney Sweeney pojavio se samo nekoliko tjedana nakon što je procurio lažni eksplicitni video voditeljice podcasta Bobbi Althoff, a ranije i lažne gole fotografije pjevačice Taylor Swift.

404 Media tvrdi da neželjeni sadržaj cvjeta na X-u zbog toga koliko je "nedovoljno moderirana platforma" Elona Muska. Nekadašnji Twitter već se našao u središtu problema zbog govora mržnje, dezinformacija i spama, a zbog toga su izgubili brojne oglašivače otkako je megamilijarder kupio tu platformu 2022. i preimenovao je u X.

Pročitajte više