TV serija o seksu, drogi i korupciji u mirovnim snagama UN-a

SEKS, droga i korupcija među pripadnicima mirovnih misija Ujedinjenih naroda (UN) postat će tema nove televizijske serije, izjavili su u srijedu autori kontroverzne knjige koja se po prvi puta dotakla te tematike.

Knjiga "Hitan seks i ostale očajničke mjere" koju su napisali sadašnji i bivši pripadnici mirovnih misija Heidi Postlewait, Andrew Thomson i Keeneth Cain razvit će se u televizijsku dramsku seriju u produkciji televizije Miramax.

"Nadamo se da će serija prikazati najbolje i najgore od UN-ovih mirovnih misija u devedesetima", rekao je novozelanđanin Thomson, liječnik koji je služio u Kambodži, Haitiju, Ruandi i drugim opasnim zonama.

Ta je knjiga izazvala senzaciju nakon što je objavljena u lipnju ove godine zbog izjava nekih viših dužnosnika UN-a, koji su tvrdili da međunarodnu organizaciju prikazuje u lošem svijetlu.

Cain, koji je mirovne misije napustio 1996. je izjavio da su se osjećali prisiljenima napisati priču o korupciji i neučinkovitom vodstvu UN-ovih mirotvoraca, što je, kako kaže, pridonijelo katastrofama u Ruandi i Bosni i Hercegovini 1994.

Glasnogovornik UN-a Fred Eckhard knjigu je nazvao senzacionalističkom i ustvrdio da njeno objavljivanje nije u interesu UN-a.

Pročitajte više