Uhitili Francuza koji je hakirao Twitter profile Britney Spears, Lily Allen i Baracka Obame

FRANCUSKA policija i FBI uspjeli su uhititi 25-godišnjeg Francuza koji je hakirao Twitter profile Britney Spears, Lily Allen i Baracka Obame. Francois Cousteix, koji se u virtualnom svijetu koristi nadimkom Hacker Croll, nakon saslušanja je pušten na slobodu uz jamčevinu. Cousteix je u profile poznatih provaljivao pogađajući njihove odgovore na sigurnosna pitanja koja sustav korisniku postavlja u slučaju da zaboravi lozinku.

"Nisam haker. Ništa nisam želio uništiti", naveo je nezaposleni 25-godišnjak kojem zbog ilegalnog pristupa sustavima prijeti kazna do dvije godine zatvora i 30.000 eura globe. Osim što je provaljivao u Twitter profile, Francois je provaljivao i u Facebook te Google korisničke račune. Kaže kako je samo želio dokazati da on to može. Pojasnio je kako pred njim nije bio nimalo težak zadatak jer slavni kao sigurnosna pitanja odabiru glupave, svima dostupne stvari, poput "U koju si srednju školu išao?" ili "Upiši datum svog rođenja".

Tužitelj Jean-Yves Coquillat je naveo kako je Francois Cousteix profile hakirao zbog oklade. "Ovo je bio rezultat oklade. On nije haker u pravom smislu riječi. Ušao je u kuću jer su vrata bila otvorena", naveo je Coquillat. Suđenje Francoisu Cousteixu počinje u lipnju.

Pročitajte više