Unatoč opasnoj dijagnozi, Patrick Swayze i dalje puši

81-GODIŠNJA majka glumca Patricka Swayzea rekla je američkim medijima kako je njezin sin u velikim bolovima, ali je odlučan u namjeri da pobijedi rak koji uništava njegovo tijelo. "Nije ovo zaslužio. Ima tako veliko srce. Sve ovo jako dobro podnosi i dobiva najbolje tretmane na svijetu", izjavila je o bolesnom sinu koji je, nakon napuštanja bolnice, viđen sa cigaretom u ruci.

U intervjuu prije nekoliko godina 55-godišnji Swayze je otvoreno priznao kako puši i do 60 cigareta dnevno, a ovisnosti o duhanu nije se uspio riješiti ni nakon što je doznao za rak gušterače. Iako mu liječnici, naravno, savjetuju da se ostavi pušenja, ipak smatraju da bi nikotinski šok dodatno narušio njegovo ionako labilno zdravstveno stanje.

Kad nije u kalifornijskoj bolnici Stanford University Medical Centre, boravi na ranču u Las Vegasu te, prema riječima djelatnika, ničim ne odaje da je riječ o zvijezdi. "Patrick se ne ponaša kao druge poznate osobe. Vrlo je skroman i nikome ne zapovijeda", rekao je medijima Bow Trigg, dugogodišnji zaposlenik ranča i jedan od najboljih prijatelja teško bolesnog glumca.

D.K.

Pročitajte više