Unuk osnivača Porschea se razvodi, ne želi živjeti s bolesnom suprugom

Foto: Profimedia

Wolfgang Porsche (79), austrijski milijunaš i predsjednik nadzornog odbora automobilskog diva, našao se na naslovnicama tabloida zbog svoje brakorazvodne parnice.

Porsche je predao papire za razvod od svoje supruge Claudije (74), a kao razlog za raskid braka naveo je "bolest nalik demenciji", piše Mirror. Bliski članovi obitelji otkrili su kako je Porsche izjavio da nastavak života s bolesnom suprugom smatra nemogućim zbog njezine bolesti.

Wolfgang i Claudia su se vjenčali 2019. godine, a u vezi su od 2007. godine. Njemački mediji izvijestili su da Claudia živi blizu svoje kćeri te da se četiri njegovatelja brinu o njoj 24 sata dnevno. Njezino mentalno zdravlje naglo se pogoršalo i već nekoliko mjeseci se ne može samostalno kretati, tvrdi obitelj.

Njemački mediji javljaju da se Wolfgang nakon razlaza zadnjih mjeseci zbližio s prijateljicom koju poznaje već 25 godina. Riječ je o Gabrieli Prinzessin zu Leiningen (59).

Wolfgang je najmlađi sin Ferryja Porschea, koji je 1930. sa svojim ocem Ferdinandom osnovao poznati brend sportskih automobila. Porsche živi u gradu Zell am See u Austriji i ima četvero djece, od kojih dvoje s redateljicom i scenaristicom Susanne Bresser, kojom se oženio 1988. i razveo 2008.

Pročitajte više