Video: Agresivac napao dojilju u podzemnoj, reakcija ostalih putnika uljepšat će vam dan

Screenshot: YouTube

ZANIMLJIV socijalni eksperiment proveden u Velikoj Britaniji danas je snažno odjeknuo društvenim mrežama, nakon što je javnost masovno stala u obranu dojilje koju je u podzemnoj željeznici verbalno napao jedan od putnika.

U videu objavljenom na YouTubeu mlada majka doji bebu u podzemnoj željeznici, kada nepoznati muškarac od nje zatraži da se makne iz vagona jer ga njeno ponašanje smeta i vrijeđa.

Majka pokušava objasniti da joj je dijete gladno i da je dojku prekrila maramom, no agresivac je nastavlja napadati tvrdeći da je "polugola" i da je to što radi ilegalno. Srećom, na stranu napadnute žene uskoro su stali i ostali putnici, koji su muškarca podsjetili da je dojenje u javnosti posve normalno, prirodno, a u konačnici i zakonski dozvoljeno.

Budući da i dalje nije htio odustati, protiv sebe je na kraju uspio okrenuti sve suputnike, ali izazvati i bijes javnosti.

"Da je ovaj tip tako mene napao dok sam dojila svoju pet dana staru bebu, nokautirala bih ga na licu mjesta. Dijete se hrani kada je gladno, a ne kada nekome paše! To je najprirodnija stvar na svijetu. Smeta ti? Pa ne gledaj onda! Jebeni idiot", komentirala je jedna od majki na društvenim mrežama.

Ispostavilo se da su u pitanju ipak bili glumci, no eksperiment je svakako uspio potaknuti raspravu o dojenju u javnosti i otkriti da su oni koji su protiv, srećom, u manjini.

Pročitajte više