Video: Mogu li "Dosjei X" još uvijek zaintrigirati publiku?

DUGO OČEKIVANI novi nastavak Dosjea X "I Want To Believe" napokon stiže - službeni trailer ne otkriva previše o filmu, a jasno je da se film sniman s budžetom od trideset i pet milijuna dolara neće previše odmicati od osnovnih ideja svojih predhodnika, prvog filma i istoimene serije. Uz Duchovnyja i Gillian Anderson u filmu glume Amanda Peet i reper Xzibit, a američka premijera zakazana je za lipanj.

Mulder i Scully će krenuti tragom nestalih djevojaka vođeni vizijama "posrnulog" svećenika, te će ih to dovest do zaleđenog jezera oko kojeg će sve vrviti od paranormalnih fenomena, pokvarenih vladinih službenika i FBI-jovskih teorija zavjera. U kojem smjeru će krenuti romantična pozadina priče, koja se u seriju počela uplitati kroz zadnjih nekoliko sezona, tajna je koja se religiozno čuva, a fanovi paranormalnih avantura na forumima već su razvili vlastite "teorije zavjere" - da je film, u koji je uloženo trideset i pet milijuna dolara snimljen na samo nekoliko lokacija, te to ocijenili nedovoljno atraktivnim.

Prvi film, kojeg je 1998. godine režirao Chris Carter, zaradio je na kino blagajnama tada rekordnih 187 milijuna dolara. Serija se snimala punih deset godina, a snimljeno je devet sezona, od kojih je gotovo svaka epizoda postala ikona paranoje, nadnaravnog, horora i napetosti, te je jedna od najgledanijih televizijskih serija ikad. U Japanu još uvijek, iako se prestala snimati prije šest godina, čvrsto drži mjesto "najveće televizijske senzacije".

V.V.

Pročitajte više