VIDEO Ovu reklamu za donje rublje željeli su zabraniti, nisu uspjeli

Foto: Facebook

U VELJAČI ove godine vlasnice butika donjeg rublja Livi Rae Lingerie's, Molly Hopkins i Cynthia Decker pokrenule su kampanju u koju su uključile brojne žene, poput Afroamerikanke Tise Edge, Stacey Shortley koja koristi invalidska kolica te plus size manekenki Marie Layne i Bubble Bordeaux. Sve one pozirale su odjevene u donje rublje kompanije, čiji je cilj bio "pokazati prave žene".

"Kad vidim ove plakate kroz prozor našeg ureda vidim nekoga s kim se mogu poistovjetiti", rekla je Decker za lokalnu televiziju.

No za razliku od njihovih ranijih kampanja, u kojima su se također pojavljivali modeli u donjem rublju, za ovu je vlasnik billboarda tražio da je maknu.

"Napravile smo ovu kampanju da poradimo na pozitivnoj slici o tijelima koja se ne uklapaju u kalupe te protiv osuda", rekla je Hopkins za 11 Alive.

Vlasnik oglašivačkog prostora rekao im je da su oglasi neukusni te da njima Hopkins i Decker krše pravila pod kojima im je billboard dan u najam. Naime, u ugovoru je pisalo da vlasnik prostora mora dati odobrenje za oglas, što ovdje očito nije bio slučaj. Vlasnice kompanije pak ističu da u sedam godina, koliko su objavljivale svoje oglase na tom billboardu nikad nisu tražile dozvolu za njih. Oglasi su postali problem tek kad su se na njima našle žene svih rasa, oblika i sposobnosti.

Priča o oglasima ubrzo je postala viralna, a vlasnice Livi Rae dobile su podršku velikog broja korisnika Twittera, okupljenih pod hashtagom #NoShameLiviRae. Uz toliku potporu odbile su maknuti svoje plakate, a to im se isplatilo.

"Zbog velikog interesa vlasnik prostora za oglašavanje nas je nazvao i rekao nam da možemo ostaviti oglase. Čuli su vas jasno i glasno", napisale su na društvenim mrežama. 

Pročitajte više