Video: Papa ljubi egipatskog imama u Benettonovoj kampanji, Vatikan se pobunio

DANAS je u Parizu predstavljena nova kampanja modne kuće United Colors of Benetton. Poznati po kampanjama koje nose snažnu društvenu poruku, ni ovog puta čelnici te modne kuće nisu odustali od ideje jednakosti i mira. Njihova nova kampanja zove se "Unhate", a već je izazvala kontroverze u svijetu. Naime, u montažama koje su postavili za reklamu, možete vidjeti kako se ljude Barack Obama i Hugo Chavez te Benjamin Netanihau i Mahmoud Abbas. Angela Merkel poljubila je Nicolasa Sarkozyja, a Lee Myung-bak i Kim Jong-Ila. Obama se ljubi dvaput, pa je osim Chaveza, poljubio i Hu Jintaoa.

Svi navedeni veliki su neprijatelji u svijetu politike i visokih gospodarskih interesa, a Benetton i ovim želi potaknuti na rješavanje sukoba i mir. Nitko od spomenutih zasad se nije žalio, a nekako sumnjamo da i hoće. No, čelnici vjerskih zajednica pobunili su se. Točnije, pobunio se Vatikan i to na fotomontažu na kojoj Papa Benedikt XVI ljubi egipatskog imama.

"Moramo se pobuniti i reći da je ovo poptuno neprihvatljivo koristiti sliku Svetog oca, manipulirati njome i koristiti je u komercijalne svrhe", izjavio je glasnogovornik Svete stolice Federico Lombardi. Nadodao je kako je Benetton ovom reklamom pokazao da nimalo ne poštuje Papu i uvrijedio vjernike, a Vatikan sada razmišlja što napraviti kako bi zaštitili lik i djelo Benedikta XVI. Za Benetton kontroverze nisu ništa novo. Tijekom godina u svojim kampanjama izražavali su veliku potporu seksualnim i nacionalnim manjinama te oboljelima od AIDS-a.

Pročitajte više