Video - Urla na suradnike i spašava restorane: On je najluđi kuhar na svijetu

FESTIVAL dobre hrane i vina, koji se održava u Melbourneu u Australiji, uveličao je svojim prisustvom Britanac Gordon Ramsey, jedan od najbogatijih i najuglednijih, ali i najluđih kuhara svijeta.

Televizija ponekad zna hipnotizirajuće djelovati na čovjeka, pogotovo kada su u pitanju mnogobrojne kuharsko-jedačke emisije koje natjeraju čovjeka da osjeti neopisivu glad, sitost ili mučninu. Najčešće, ipak, gledajući Golog kuhara, Anu, Ramseya ili nekog desetog, čovjek poželi okusiti barem maleni dio te kulinarske čarolije.

Gordon živi i radi na relaciji Engleska-Amerika, a poznat je sklonosti da u svaku izgovorenu rečenicu strateški smjesti nekoliko psovki, a nije mu strano ni urlanje i teroriziranje sugovornika koji ne žele slušati njegove mudre savjete.

Spašavao je posrnule restorane u Velikoj Britaniji i Americi

Zvjezdano-kuharskim putem krenuo je krajem devedesetih kada je snimio dokumentarce "Boiling Pint" i "Beyond Boiling Point". U 2004. godini krenuo je s reality showom "Ramsay's Kitchen Nightmares", u kojem je spašava posrnule restorane u Britaniji mijenjajući im jelovnik i dekoraciju, a sve je, naravno, popraćeno  urlanjem na vlasnike i kuhare.

Vrlo brzo, show je kupila i američka televizijska kuća Fox, za koju je Ramsey radio isto to, samo u američkim restoranima i uz puno više vikanja i drame. Pored toga, gotovo u isto vrijeme, krenuo je i natjecateljski reality show "Hell's Kitchen" koji se također odvijao i u Britaniji i u SAD-u. Ovaj reality bi se mogao usporediti s našim "Punom parom", no, Gordon nije ni malo ljubazan i smiren šef kuhinje. Potpuno suprotno, natjecatelji, osim što moraju jako dobro kuhati, moraju i izdržati razna ponižavanja od strane Ramseya.

Grlat, hiperaktivan, omražen i obožavan, Gordon Ramsey je sve to. Neki ga vole, drugi ga se boje, ali on je i dalje jedan od najzaposlenijih TV kuhara na svijetu.

I.M.L.
Foto: JLP

Pročitajte više