Video: Vjerujete li da na ovom prozoru doista stoji vanzemaljac?

POMALO ekscentrični Amerikanac Jeff Peckham koji se posvetio borbi za osnivanje komisije koja će posredovati prvom susretu Zemljana i vanzemaljaca ispunio je svoje obećanje i u popularnoj emisiji Larryja Kinga na CNN-u objavio snimku koja navodno prikazuje vanzemaljca koji gleda kroz prozor, prenosi Slobodna Dalmacija.

Peckham tvrdi da je snimku 2003. godine u Nebraski napravio Stan Romanek, koji je također gostovao u Kingovom showu. Romanek je vanzemaljca snimio infracrvenom kamerom. Na snimci se vidi kako kroz prozor kuće proviruje glava slična onoj koja krasi vanzemaljce iz urbanih legendi, a stvorenje se ne prozoru zadržalo nekoliko sekundi prije nego je nestalo u noć.

Larry King uvrstio je i nekolicinu stručnjaka koji su dali svoje mišljenje o kvaliteti snimke, odnosno radi li se o autentičnom "bliskom susretu treće vrste". Iako snimka na prvi pogled izgleda kao amaterski pokušaj zafrkancije (što je ustvrdio i jedan od stručnjaka), našlo se i onih koji smatraju da je riječ o autentičnom vanzemaljcu jer bi "bilo vrlo skupo napraviti tako dobar plagijat, a kretanje stvorenja izgleda vrlo prirodno, organski, a ne mehanički".

J.C.

Pročitajte više