Vlasnici krematorija u kojem su lažirana kremiranja pristali platiti 80 milijuna dolara

SUDSKA nagodba u visini od 80 milijuna dolara postignuta je u četvrtak na suđenju voditeljima jednog američkog krematorija u kojem su ostaci 334 pokojnika nađeni rasuti po cijelom okolnom području.

Nagodba je postignuta na suđenju pokrenutom tužbom gotovo 1.700 ljudi koji tvrde da je s posmrtnim ostacima njihovih rođaka loše postupano u "Krematoriju Tri države" koji je vodio Ray Brant Marsh u mjestu Rome u američkoj državi Georgija.

Tijela su trebala biti kremirana, no cijeli leševi ili njihovi dijelovi pronađeni su u skladištima, u grobnicama na groblju i po okolnoj šumi.

Oštećene obitelji očekuje još pravnih bitaka dok uspiju naplatiti odštetu, jer vlasnici krematorija imaju malo imovine i novca a osiguravajuća kuća "Georgia Farm Bureau" tek treba priznati potraživanje, o čemu na sudu predstoji rasprava.

Voditelj krematorija Ray Brent Marsh, kojeg nakon građanske parnice na suđenju u listopadu očekuje 787 kaznenih tužbi, odbio je komentirati postignutu nagodbu.

"Svi, iskreno govoreći, žele da se to završi"; rekao je odvjetnik oštećenih Frank Jenkins nakon postignute nagodbe.

"Želimo da to završi, želimo zaliječiti rane i nastaviti sa svojim životima", dodao je Jenkins, izražavajući sumnju da će se njegovi klijenti ikada naplatiti od osiguravajuće kuće jer do toga, kako je rekao, treba prijeći "neke jako visoke prepreke".

Pročitajte više