Vlatka Pokos: I umjetna oplodnja mi je opcija, ali radije bih pronašla nekog da bude mladi tatica

VLATKA POKOS ima jednu veliku želju i uopće je ne skriva. Silno bi voljela biti majka te kako joj godine prolaze, i neke alternativne metode joj se čine sve više prihvatljive. Iako bi bila najsretnija da se sve dogodi prirodnim putem, ni umjetna oplodnja nije opcija koju potpuno isključuje.

"Apsolutno sam spremna na bilo što da bih jednoga dana imala dijete, ali nemam još nikakve konkretne planove. Ipak se nadam da ću to normalnim putem obaviti, to bi bilo puno bolje. Ali da mi nije ni takva opcija strana, nije, iako mi banka sperme ipak zvuči malo preamerički. No, nikad se ne zna, ako više ne bi postojala ni jedna opcija, s obzirom na to da godine idu, onda bih bila spremna i na to, iako bih radije dobila dijete na tradicionalan način", otkrila je za Index Vlatka.

"Posvajanje je plemenito, a lakše je posvojiti kada si materijalno osiguran i u paru"

Osim umjetne oplodnje, tu je i opcija posvajanja. "Posvajanje nije nimalo lako ni jednostavno, i nisam razmišljala o tome kao o nečemu konkretnom. Ali načelno jesam za to, prekrasno je pružiti dom i obitelj djetetu koje iz ovih ili onih razloga to nema, nema ništa plemenitije od toga. Divim se svakome tko to napravi, kao što je to moja prijateljica Leonarda Boban, to je prekrasno što su oni napravili. A naravno da je lakše posvajati kada si materijalno osiguran i kada si u paru."

Ako se konkretni tata uskoro ne pojavi, Vlatka kaže kako joj ne bi bio problem odgajati dijete sama. Sigurna sam u to da bih mogla biti samohrana majka. Mnoge se žene odlučuju na to, svaka se želi realizirati kao majka. Možda je sebično ići namjerno na to jer bi dijete trebalo imati i oca i majku, ali bolje da je sretno samo s mamom nego nesretno s oba roditelja. A to je široka tema, ali sigurno se ne bi bojala biti samohrana majka, ako mogu sebi priuštiti i više nego pristojan život, mogla bi i djetetu", rekla nam je pjevačica i voditeljica.

"Kad sam bila u teškoj situaciji, bilo bi mi lakše da sam Lanu mogla povesti sa sobom"

"Ja sam odgajala dijete, naravno da ima i teških situacija, ali sve se stostruko vrati. Moje iskustvo s Lanom je prekrasno, vrlo rijetko sam dozvoljavala drugima da nešto rade oko nje ili da brinu, jer je meni to bio veliki užitak. Tvrdim da dijete, ako mu se posvećujete i bavite se njime, ne može ispasti naopako. Za sve se u životu treba potruditi, pa tako i za to, nije mi ni do sada život bio ružičast, pa sam sve izdržala i naučila se boriti i brinuti za sebe. A koliko su god djeca velika odgovornost i nije se lako brinuti za njih, toliko su vam i motiv. Meni bi u mojoj groznoj situaciji koja mi se dogodila bilo puno lakše da sam dijete koje silno volim mogla uzeti sa sobom, dijete vam daje snagu, ono vam je motiv za borbu i smisao života. Divno je odgojiti jedno novo malo biće, u krajnjoj liniji, to nam i je životna funkcija", dodaje Vlatka.

"Muškarci misle da život prestaje kada dobiješ dijete"

Vlatka objašnjava kako ipak vjeruje da će se njezina želja ispuniti jednoga dana te da će pronaći potencijalnog tatu, iako joj to nije nimalo lako. "Nada umire posljednja. Valjda postoji neki zgodan momak za mene na ovom svijetu, nadam se. Ali kad imate 40 godina, problem je u tome što muškarci odmah znaju što vi želite od njih i toga se užasno boje i od toga bježe. Većina onih s kojima sam bila u vezi ili u braku bježi od te odgovornosti ili je prolongira, muškarci generalno bježe od neke odgovornosti, danas sve više nego prije. I moje mlađe kolegice to primjećuju, ne znam što muškarci misle, da život prestaje ako imaš dijete, glupost. Sada mi se uglavnom udvaraju mlađi, a oni su još manje spremni na to. Iako bih u svakom slučaju željela da tatica mog djeteta bude mlad", rekla nam je Vlatka. 

 

 

 

Pročitajte više