Zagorci kuhali za Vučića: "Kolindu smo oduševili ručkom pa nas je zvala na Pantovčak"

Foto: Facebook

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić sinoć je na Pantovčaku uživao u zagorskim specijalitetima koje su za njega i ostale uzvanike Kolinde Grabar-Kitarović pripremili kuhari restorana Klet Kozjak.

>>>Pogledajte što će Vučić večerati na Pantovčaku, na meniju je i pravopisna greška<<<

"Kada nas je zadnji puta posjetila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, toliko je bila oduševljena našom domaćom kuhinjom, da je pozvala naše kuhare kako bi pripremili svečanu večeru na Pantovčaku. Večera je prošla odlično pa smo izuzetno ponosni na naše dečke!", stoji na Facebook profilu restorana uz fotografije kuhara te detalja sa stola.

Na čelu kuharskog tima bio je Marko Radovečki, a pomagali su mu kuhari Matija Cvrtila i Nikola Hercigonja te pomoćna kuharica Ivana Jarčan.

"Nije to bilo prvi put da nam je došla predsjednica, svratila je na štruklje i prije nego što se uputila na završnu večer Festivala kajkavskih popevki u Krapinu prošle godine. Očito joj se ovdje sviđa. A posebno joj se dopao meni za taj ručak kad je bila ovdje – jela se domaća purica s OPG-a Irene Šćuric i pečeni zec. Tako nas je prošli tjedan nazvala njezina šefica protokola da je predsjednica izrazila želju da joj mi kuhamo", rekla je Martina Švigir iz Kleti Kozjak za Zagorje International.

"Puricu te sir i vrhnje je predsjednički protokol uzeo od naših dobavljača, to je sve domaće, dok su nas ostale namirnice potrebne za pripremu jela dočekale u predsjedničkoj kuhinji. Na Kozjaku su pripremljeni i štruklji te domaći kruh, koji su se potom vozili na Pantovčak gdje su se ispekli", dodala je.

Podsjećamo, Vučić i ostali uzvanici na Pantovčaku sinoć su mogli uživati u brojnim tradicionalnim delicijama, a kao glavna jela ponuđeni su pečeni zec uz heljdu s povrćem, pečena purica s domaćim mlincima ili stubička pisanica s njokima.

Pročitajte više