Zaklada slavnog umjetnika tuži Kim Kardashian: Ured joj je pun njegovih krivotvorina

Screenshot: Youtube

Judd Foundation, neprofitna organizacija posvećena očuvanju ostavštine umjetnika Donalda Judda, tužila je Kim Kardashian tvrdeći da je reality zvijezda prikazala krivotvoreni umjetnikov namještaj u videu na YouTubeu.

Tužba podnesena saveznom sudu u Kaliforniji u srijedu optužuje Kim za lažno reklamiranje jer je navodno promovirala imitaciju stolova i stolica kao autentično Juddove, a replike je navodno izradila tvrtka za dizajn interijera iz Los Angelesa Clements Design za njezinu tvrtku za njegu kože SKKN by Kim. U tužbi se ističe da je Kardashianin video obilazak ureda njezine tvrtke 2022. doveo gledatelje u zabludu da povjeruju da ona posjeduje originalne komade Donalda Judda.

"Ako ste ljudi koji se bave namještajem, jer sam se u posljednje vrijeme stvarno zaludjela namještajem, ovi stolovi Donalda Judda su stvarno nevjerojatni i potpuno se stapaju sa sjedalima", izjavila je Kardashian u videu, o čemu je izvjestilo nekoliko medija koji su greškom spominjali prisutnosti pravog Juddovog namještaja.

To je, tvrdi zaklada, navelo potrošače da lažno povezuju Kardashian i njezin brend s cijenjenom Judd Foundation. Unatoč pokušajima rješenja, zaklada tvrdi da su Kardashian i Clements Design ignorirali zahtjeve za uklanjanje lažnog namještaja, uklanjanje videa ili objavljivanje korektivnih oglasa, ostavljajući parnicu kao jedini izlaz.

Kim Kardashian odbila je za medije komentirati tužbu, a iz Clements Designa su poslali priopćenje u kojem se kaže da postoje "očite ključne razlike" između namještaja i da je tvrtka zatečena tužbom jer su uloženi napori da se problem riješi prijateljski ali se, kako navode, Juddova zaklada nije bila voljna nagoditi pod razumnim uvjetima.

Pročitajte više