Žena koja optužuje Weinsteina za silovanje objavila snimku njihovog susreta

Screenshot: Sky News

MELISSA THOMPSON, jedna od žena koje optužuju Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje, objavila je snimku na kojoj je posrnuli filmski mogul neprimjereno dodiruje prije nego što ju je navodno silovao.

Na snimci se vidi kako Weinstein grli i miluje Melissu, koja je u njegov ured došla prezentirati novu tehnološku platformu koja bi se mogla koristiti na tržištu filmova. Kako tvrdi Melissa, tijekom sastanka koji se održao 2011. godine Weinstein joj je dodirivao noge i pokušao je masirati.

Nakon toga, pozvao ju je u obližnji hotel Tribeca Grand, gdje ju je navodno silovao na krevetu nakon što ju je natjerao u kut. Weinstein opovrgava da je bilo seksualnog kontakta bez njenog pristanka.

Thompson je objavila snimku sastanka, koju je snimila kamerom na svom prijenosnom računalu. Snimke koje je Sky News emitirao prvi put pokazuju Weinsteina kako ulazi u sobu. Tada 28-godišnja Melissa ustaje i pruža mu ruku, koju on gura i zagrli je umjesto toga.

Dok joj miluje leđa, govori: "Ovo je lijepo, nastavimo s tim."

Potom je sjeo pored nje i pitao smije li koketirati s njom.

"Aaaaaa vidjet ćemo, malo", odgovorila je ona.

Dok se ona trudila odraditi prezentaciju, on je desnom rukom milovao njenu lijevu ruku.

"Podaci su seksi", govori ona, a on odgovara: "Seksi su. Ti si seksi."

Melissa tvrdi da joj je tad, izvan dosega kamere, gurnuo ruku pod haljinu i dirao joj bedro.

"Daj mi malo sebe, daj mi. U redu, želiš li mi dati malo više", pitao je, na što je ona odgovorila da je otišao previsoko po njenom bedru.

Snimku pogledajte ovdje.

Na pitanje je li ohrabrivala Weinsteinovo ponašanje, priznala je da je htjela tako kontrolirati situaciju.

"Sada vidim da on pokušava, na svaki način, prebaciti me u zonu ugode kad se vidi da mi je neugodno i da sam ranjiva, dajući mi do znanja da je on moćan, a ja nisam, i da trebam taj ugovor od njega, a on ima moć dati mi ga. Mislim da je otpočetka igrao igru ​​mačka i miša da vidi koliko daleko može ići i kakve će biti moje reakcije", rekla je za Sky News.

Melissa je jedna od tri tužiteljice koje tuže Weinsteina, Miramax, The Weinstein Company i niz drugih tuženika.

"Nekoliko uglednih novinara i pouzdanih pojedinaca vidjelo je cijeli videozapis.Ono što su podijelili s nama jest da videozapis, gledan u cijelosti, a ne u izrezanim odlomcima, pokazuje da nema ničega prisilnog, osim povremenog, čak i neugodnog, koketiranja obje strane", poručio je pisanim putem Benjamin Brafman, Weinsteinov odvjetnik.

Dodao je da si Melissa snimkom pokušava ojačati položaj na sudu.

Pročitajte više