Zoran Vakula gostovao u Nu2: "Ako budem iste pameti, sa 60 godina ću biti u mirovini"

Foto: HRT

ZORAN VAKULA gostovao je danas kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2.

Meteorolog je na početku emisije komentirao svoj prilog s arhivskim snimkama te kazao kako sad sebi izgleda "puno, puno bolje nego u srednjoj školi" i da sad razumije zašto su ga neke majke htjele za zeta.

Potom je govorio o klimatskim promjenama te se dotaknuo i svoje karijere. Prisjetio se vremena kad je nekoliko tjedana radio kao nastavnik, no shvatio je, kaže, kako to nije za njega. "Ako želiš biti zanimljiv, edukativan, pružiti maksimum u rasporedu satnice - moraš silno voljeti taj posao. Zahvalan sam svim profesorima koji svakodnevno daju sebe jer to ne može svatko", ispričao je Vakula, inače diplomirani inženjer fizike.

[UŽIVO]

[UŽIVO] Gost emisije je meteorolog Zoran Vakula. Govori o klimatskim promjenama, o tome zašto nije postao novinar te zašto je sve ove godine ostao vjeran HTV-u premda su mu druge TV kuće nudile unosne angažmane.

Objavljuje Nedjeljom u 2 u Nedjelja, 9. travnja 2023.

Fiziku je, prisjetio se, upisao na prijedlog profesorice koja mu je rekla da bi u tom slučaju mogao raditi i u industriji i kao novinar. "Ni danas se ne osjećam znanstvenikom, fizičarem. Svestran sam, trudim se biti kvalitetan u svemu. Imam znanstvenih radova, ali to nije to", dodao je. Vakula kaže kako bi, da je postao novinar, vjerojatno radio u informativnom ili dokumentarnom programu.

"Najteže je prognozirati kišu"

Vakula je danas glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije, a Stankoviću je ispričao što mu je najteže prognozirati. "Najteže je prognozirati kišu. Iz kojeg će oblaka biti najteže kapljice da bi pale? To je za mene najteže, pogotovo u gorju ako hoću prognozirati u minutu", ispričao je Zoran. Kaže kako bi na svom radnom mjestu želio ostati do mirovine, iako su mu i druge TV kuće nudile angažmane.

"Odlučio sam ostati ovdje. Nadam se da ću imati odgovarajuće uvjete da ostanem ovdje do mirovine koja će biti prije 65. godine. Ako budem iste pameti - ja sam sa 60 godina u mirovini", zaključio je Vakula.

Pročitajte više