Zvijezde društvenih mreža nude pomoć ženama koje žele pobaciti: "Uz vas smo"

Screenshot: TikTok

BROJNI influenceri i zvijezde društvenih mreža udružili su se s ciljem da pomognu ženama koje žele pobaciti da to obave dostojanstveno i bez osude.

Nakon što je Vrhovni sud SAD-a prošlog tjedna donio odluku kojom se ukida presedan postavljen prije 50 godina u presudi Roe vs. Wade, koji je omogućavao pravo na pobačaj ženama u svim saveznim državama, zvijezde društvenih mreža s milijunskom pratnjom udružile su se u želji da pomognu ženama koje žele pobaciti.

@julieeandcamilla

please reach out if you need us!🤍

♬ original sound - Julie and Camilla

"Ako netko od naših američkih pratitelja zatreba pobačaj, možete doći kod nas u Norvešku. Imamo kuću, automobil, sobu za goste. Obećavamo da ćemo vam pomoći da sigurno pobacite", poručile su zvijezde TikToka Julie i Camilla, koje prati gotovo tri milijuna ljudi i čije su snimke pregledane više od 200 milijuna puta. Takav oblik pomoći ponudile su i neke američke tiktokerice.

@grace_gagnon PSA to women who live in a state where abortion is now illegal #roevwade #abortion #womenshealth #womensrights ♬ original sound - Grace

"Živim u Bostonu u garsonijeri, ali imam kauč na razvlačenje koji je vaš ako zatreba. Odvest ću vas u kliniku, nahranit ću vas i pomoći vam, bez postavljanja pitanja. Ako vam treba pomoć, javite mi se", govori Amerikanka Grace u svojem TikTok videu pregledanom preko pola milijuna puta. Slične poruke podrške i pomoći dolaze sa svih strana svijeta.

@theparanormalemporium We hear you, we support you. #prochoice #ITriedItIPrimedIt #support #help #american #usa #clinic #fyp #foryou ♬ What would you do - Bitch

"Imam kuću u Italiji, sobu viška i preslatkog psa koji će vas čuvati", rekla je jedna talijanska influencerica, dok jedan britanski par poručuje: "Živimo blizu zračne luke. Spremni smo vas odvesti u kliniku i pomoći vam u procesu. Hrana i sve što zatrebate je besplatno."

Pročitajte više