Danas je malenom Mariu rođendan – pomognimo mu da mu ga uljepšamo!

Foto: Facebook 

MARIO Čeh upravo danas slavi svoj treći rođendan, no njegov rođendan nažalost nije isti kao i kod većine djece u Hrvatskoj. Mali Mario je praktički od rođenja u bolnici, a njegovi su roditelji i sestra na izmaku snaga, posebno financijski. 

S malim smo se Mariom već imali prilike upoznati. Rođen je prije točno tri godine u bolnici Sveti Duh kao zdrava beba s apgarom 10/10.Tri dana nakon poroda Mario je otpušten kući kao zdrava beba da bi se nakon mjesec dana našao u kardiorespiratornom arestu iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata te su mu nakon seljenja iz bolnice u bolnicu dijagnosticirali bronhiolitis i atipičnu virusnu upalu pluća.Tijekom višemjesečnog boravka u Zaraznoj bolnici Mariu se stanje konstantno pogoršavalo - zbog VSD srčane mane koju su previdjeli disanje mu je bilo otežano do te mjere da je više mjeseci proveo na respiratoru i oscilatoru.Tijekom boravka u Zaraznoj bolnici Mariu su istovremeno otkazali jetra i bubrezi zbog čega je tri dana proveo na dijalizatoru, a sve vrijeme boravka u toj bolnici je bio uspavan, konstantno pod jakim sedativima. Srećom, na pregledu u bolnici Rebro, KBC –a Zagreb otkriven mu je  VSD na srcu zbog čega je prošao operaciju podvezivanja plućne aorte te potom i operaciju zatvaranja VSD-a na srcu.

>>>Maleni Mario i dalje treba vašu pomoć<<<

No, nažalost – zbog krive prve dijagnoze Mario je doživio katastrofalne posljedice atrofije mozga zbog koje je postao 100 postotni invalid za cijeli život zbog koje se i danas nalazi na bolničkom liječenju u Gornjoj Bistri, a njegovi roditelji i sestra žive u podstanarskom stanu i financijski su skroz potrošeni. 

I lani su Index Mame sudjelovale u akciji prikupljanja sredstava za Maria i njegovu obitelj, jer iako ih Mario nažalost ne prepoznaje – itekako je zaslužio da se njegov rođendan obilježi na najljepši mogući način. Velikom proslavom za koju njegovi mama i tata, nažalost, nemaju sredstava. 

Baš kao što im nedostaje sredstava za doličan život jer je liječenje i njega malog Maria skupa te su im troškovi života jako veliki. 

Uljepšajmo stoga zajedno malom Mariu njegov rođendan i pomognimo njegovoj obitelji da nakon svega što su prošli, malo odahnu, barem financijski. 

Ako možete i koliko možete, pomognite u prikupljanju sredstava. 

IBAN HR3724020063102578894 
otvoren u Erste banci na ime Niko Ujdur - sa svrhom uplate "za Maria".

 

 

 

Pročitajte više