Kada je dijete prestaro za uskrsno darivanje?

Foto: Unsplash

U NEDJELJU, 9. travnja, je Uskrs i mnogi sitno broje do ukrašavanja pisanica i potrage za njima. Ali neki roditelji možda si postavljaju pitanje je li njihovo dijete prestaro za uskrsno darivanje.

Autorica slikovnica Kara Cargill čavrljala je sa svojim suprugom o darivanju za sina, koji je tada imao 15 godina. Međutim, suprug joj je rekao da se ne treba truditi jer je dijete prestaro za to. Nakon razgovora sa suprugom, na Twitteru je pitala svoje prijatelje za mišljenje.

"Moj muž kaže da je sin od 15 i pol godina prestar za uskrsnu košaricu. Svejedno sam je napravila. Što mislite?" tweetala je.

Ono što nije očekivala jest da će ta objava postati viralna. Mnogi su odgovorili da nema granica kad je tradicija u pitanju. Ima i onih koji smatraju da bi djeca do određene dobi ipak trebala prerasti potragu za pisanicama i vjerovanje u uskrsnog zeca, ali kad su darovi u pitanju, konsenzus postoji - nitko nije prestar.

I stručnjaci se slažu. Pedijatrica Candice Jones kaže za Today da je najbolji način da odlučite hoćete li darivati svoje dijete jednostavan: samo ih pitajte.

"Obiteljske tradicije su vrlo zabavne i mnoga djeca im se raduju. Za nas, kao roditelje, odluka da su prestari može biti nepravedna", rekla je.

Najbolji način da pristupite ovom razgovoru je jednostavan: prvo se opustite. Zatim otvorite temu pitajući dijete što misli o Uskrsu i tradiciji darivanja. Vođenje ovakvih razgovora dio je održavanja zdravih odnosa i povezanosti s djecom dok rastu, dodaje Jones.

Pročitajte više