Pet znakova da ste u odličnoj vezi, prema psihologu

Foto: Pexels

Svi sanjamo o savršenim vezama, ali ponekad ljubav nije dovoljna. Postoji niz faktora koji doprinose sretnoj i zdravoj vezi, tvrdi psiholog Jeffrey Bernstein. Stoga je izdvojio pet znakova koji ukazuju na sretnu i zdravu vezu.

  1. Komunikacija: "Otvorena i iskrena komunikacija ključna je za ispunjenu vezu. Ako vi i vaš partner možete izraziti svoje misli, osjećaje i potrebe bez straha od osude, to je pozitivan znak", istaknuo je Bernstein za Psychology Today.
  2. Poštovanje: Poštovanje je važno. "Ako oba partnera poštuju međusobne granice, mišljenja i individualnost, to doprinosi zdravoj i ispunjavajućoj vezi", kaže psiholog.
  3. Zajedničke vrijednosti i ciljevi: Zajedničke vrijednosti i zajednički ciljevi pomažu stvoriti osjećaj jedinstva. Ako se mi i naš partner uskladimo oko temeljnih aspekata života, to može poboljšati našu vezu, tvrdi Bernstein.
  4. Podržavajuće okruženje: "Ispunjavajuća veza pruža poticajno okruženje. Ako vaš partner potiče vaš osobni rast i stoji uz vas tijekom izazova, to je značajan znak sretnog i zdravog odnosa", ističe psiholog.
  5. Fizička intimnost: Fizička intimnost važan je aspekt mnogih romantičnih veza. "Ako su oba partnera zadovoljna razinom fizičke intimnosti i kroz nju osjećaju povezanost, to pridonosi zdravoj vezi", zaključio je Bernstein.

Pročitajte više