5 iznenađujuće čestih ozljeda penisa

Foto: Instagram

POSTOJI teorija da je udarac u testise daleko bolniji čak i od poroda - iako sumnjamo da je to istina, nema sumnje da su ove ozljede penisa jako neugodne i jako bolne.

Fraktura penisa

Zvuči bolno zato što stvarno i jest. Najčešće se događa u pijanom stanju, a najopasnije poze koje povećavaju šansu za frakturu penisa su doggy style, misionarska poza i poza u kojoj je žena gore.

Grč u preponama

Bolno kao i grč u listu, izgledom podsjeća na kvrgu koja se pojavljuje nakon udarca. Grč u preponama najčešće se događa zbog prečestog i preintenzivnog seksa u novim vezama.

Prijapizam

Erekcija koja nema veze sa seksualnim uzbuđenjem, vrlo je bolna i osoba je se ne može riješiti. Najčešće se događa kao reakcija na prevelike doze Viagre, ali može biti i nuspojava korištenja antidepresiva. Naš Neven Ciganović nedavno je imao epizodu prijapizma koja je dijagnosticirana tijekom operacije nosa.

Torzija testisa

Uvrtanje testisa i sjemenovoda je bolno, baš kako i zvuči. Ako uočite da je testis pozicioniran više od normalnog, ili pod neuobičajenim kutem, kontaktirajte liječnika.

Zaglavljeni prsten


Seksualna pomagala su česti uzrok ozljeda penisa, a zaglavljeni prsten za penis je jedna od češćih. Postoji priča o muškarcu koji je zaspao s prstenom oko penisa. Kad se probudio, penis mu je bio jako otečen, a zbog smanjenog protoka krvi je skoro ostao bez njega.