5 odluka koje će poboljšati tvoj izgled i unaprijediti tvoju rutinu za uređivanje

Foto: Bebe

VJERUJEMO da si do sada pročitala već impresivan broj članaka o ljepoti, no koliko si savjeta zaista poslušala? Za lijep izgled nisu potrebne plastične operacije i skupe kreme, dovoljno je uvesti red u svoju rutinu i pridržavat se nekih osnovnih pravila.

Počneš li poštivati ova beauty pravila, jamčimo da ćeš uskoro vidjeti promjene na svom izgledu, ali i uštedjeti puno vremena te imati pregledniji ormarić u kupaonici.

1. Nemoj biti hrčak

...drugim riječima - baci starudiju i šminku koju rijetko nosiš! Stare maskare, sjenila u čudnim bojama, testeri parfema - što će ti to? Ostavi stvari koje zaista koristiš i koje ćeš moći održavati urednima cijelo vrijeme. Zapamti, jedan od najvećih neprijatelja lijepe kože je prljava šminka i četkice pune bakterija.

2. Budi bolja prema svojoj kosi

Zaista ostavi regenerator na kosi 3 minute kao što piše na pakiranju, šampon dobro isperi do kraja, pri šamponiranju lagano izmasiraj vlasište, nemoj stalno držati kosu u čvrstom repu ili punđi i nikad je nemoj češljati dok je mokra.

3. Napokon skini make-up do kraja

Velik dio žena, pogotovo mlađih, ne skida make-up do kraja svake večeri! Ti možda misliš da si ga skinula, jer si preko lica prošla maramicom za skidanje šminke, no kad bi blazinicom prošla po koži, na njoj bi ostalo još puno pudera. Uloži u micelarnu vodicu i losion za čišćenje s antibakterijskim učinkom i nakon skidanja šminke, još i tim proizvodom ukloni ostatke.

4. Njeguj vrat i dekolte

Vjeruj nam - ovu odluku NIKAD nećeš požaliti. Svako jutro i večer, kad nanosiš kremu na lice, prstima prijeđi i preko vrata i dekoltea na kojima će se znakovi starenja za nekoliko godina itekako vidjeti. To je samo mala količina tvoje kreme koju ćeš potrošiti u odličnu svrhu.

5. Uvedi raspored

Primijetila si kako neke žene uvijek izgledaju dotjerano, a druge uvijek neuredno, čak i ako imaju više novaca i vremena na raspolaganju? Stvar je samo u organiziranju. I kad je ljepota u pitanju, dobar raspored je vrlo važan. Napravi popis osnovnih stvari koje trebaš raditi kako bi izgledala dobro i bila uredna te zatim složi raspored. Na primjer - nedjeljom manikura, pedikura, maska za lice i maska za kosu, depilacija ponedjeljkom, srijedom piling lica, svaki drugi petak - masaža...Kad ove stvari kreneš obavljati prema rasporedu, uskoro će se pretvoriti u rutinu, a ti ćeš uvijek izgledati dobro.