5 odluka koje nikad nećeš požaliti

Foto: Gucci

SVATKO od nas donosi po nekoliko odluka na dan.

Neke su ozbiljnije, nego potpuno banalne, no i dalje ih donosimo. Prema jednom istraživanju iz 2011. godine, što više odluka donosimo na dan, naš mozak postaje iscrpljeniji. No, neke odluke vrijedi donijeti i to što prije.

1. Odluka broj 1: Biti sretna
 
Ljudi provode puno vremena u potrazi za srećom, no dobra je vijest što to i nije toliko komplicirano. Brojna istraživanja dokazala su da je sreća stvar izbora, nad kojim itekako imamo kontrolu, a i sama znaš da je za sreću potrebno malo.
 
2. Odluka broj 2: Reći ne
 
Živimo u vrijeme neprestane zauzetosti i osjećamo se čudno kada to nismo. No, kad ćeš se jednog dana osvrnuti za svojim životom, hoćeš li moći reći da si imala dovoljno vremena za sebe? Vjerojatno ne. Upravo zato, ponekad treba naučiti reći "ne", kako bi pronašla takvo vrijeme. "Znati češće reći ne, zapravo znači naučiti živjeti više autentičan i svjestan život", otkrila je poslovna trenerica Margalit Ward za MSN Living.
 
3. Odluka broj 3: Povremeno se isključiti
 
U današnjem svijetu, biti online, postalo je važno gotovo kao i disanje. No, vjeruj nam, nikada nećeš požaliti ako se odlučiš povremeno isključiti. Previše tehnologije dokazano nas čini usamljenijima, uništava društvene veze, utječe na kvalitetu sna, ali i na neke fizičke simptome, poput glavobolje.
 
4. Odluka broj 4: Pomaganje
 
Još jedna stvar zbog koje baš nikad nećeš požaliti, jest pokazati suosjećanje. To su pokazala i brojna istraživanja, koja tvrde kako nas samo mali znak suosjećanja i pažnje prema nekome drugome pa čak i potpunom strancu, može učiniti momentalno sretnijima.
 
5. Odluka broj 5: Vjeruj u sebe
 
Krajnje je vrijeme da na sebe počneš gledati kao i na svoje najmilije. Kako je jednom davno rekla Eleanor Roose: "Prijateljstvo sa samim sobom je jako važno, jer bez toga ne možete biti prijatelj s nikim drugim na svijetu."