Dvije magične riječi za sretniji život: Nemam komentara!

Foto: Marie Claire

SIGURNI smo kako si se mnogo puta dosad našla u situaciji da si na neko pitanje dala brzopleti odgovor, zbog kojeg si kasnije požalila. Kako bi ubuduće izbjegla neugodnosti koje ti može donijeti tvoja nepromišljenost, u trenucima kada nisi sigurna što treba reći, otkrivamo ti dvije čarobne riječi koje je najpametnije izgovoriti - "nemam komentara". Ponekad one govore i više nego što misliš.

1. Za bivšeg dečka

Za pljuvanje po dečku nakon prekida (a niti jedna žena ne može bez toga, posebno ako je prekid bio gadan) služe bliske prijateljice. Za sve ostale koji te bilo što pitaju – poznanike, novog frajera s kojim se viđaš, tete u kvartovskom dućanu i sl. – "nemam komentara" je najbolja opcija. Jedino tako ćeš se ograditi od bilo kakvih daljnjih priča, prije svega onih tipično muških "kako si luda, opsjednuta njime i ne daš mu mira". Isto vrijedi i za komentiranje njegove bivše ili sadašnje cure. Misli na svoje dostojanstvo prije svega!

2. Za nekoga tko ti nije osobito drag

Mišljenje o drugima općenito je najbolje zadržati za sebe, iako znamo da je to ponekad jako teško. No, prije ili kasnije, dogodit će se da će taj netko saznati tko je i što pričao na njegov račun, a posljedice mogu biti vrlo neugodne. Pa prije nego bilo što izgovoriš, razmisli o tome da nikad ne znaš tko ti sve može pomoći u životu i s kim ćeš u budućnosti morati surađivati.

3. Za šefa i kolege na poslu


Nekada kolege na poslu znaju biti gori nego čopori cura u srednjim školama, posebno kada je u pitanju ljubomora na tuđi uspjeh. Takvi jedva čekaju trenutke slabosti, kako bi te iste riječi iskoristili protiv nekoga. Zato se suzdrži od žaljenja na prezahtjevnog šefa, nesposobnu pripravnicu, dosadnu Mariju iz sobe 202, barem dok ne dođeš doma i dok ne čuješ "Draga, kako je bilo na poslu?".