Ice, ice baby: 10 načina da se osvježiš i rashladiš na paklenim vrućinama

Foto: Lisca, Pinterest, Tumblr, Instagram

KAŽU da će ovaj vikend biti pakleno vruć, no to ne znači da ne možeš poduzeti mjere koji će ti na zabavan način pomoći da se osvježiš.

Donosimo 10 super ideja, neka će ti se sigurno svidjeti!

1. Zaledi listiće mente i omiljenog voća. To će te natjerati da stalno piješ tekućinu koja ti je prijeko potrebna. Tko bi mogao odoljeti ovakvim kockicama?

2. Okupi ekipu i pozovi ih na bazen, no zaboravi na sunčanje - pronađite debeli hlad u kojem ćete se opuštati nakon kupanja i ne zaboravite na zaštitnu kremu i šešire!

3. Napravi osvježavajuću kupku s mlakom vodom i uživaj u rashlađenoj čaši svog omiljenog napitka.

4. Poslušaj svoju baku i kad osjetiš da ti je vruće, ruke do lakta stavi ispod slavine i namoči hladnom vodom. Osjećat ćeš se preporođeno!

5. Na lice stavi masku koja rashlađuje - pomiješaj jogurt, sok limuna i med te ostavi posudicu u hladnjaku na pola sata. Nanesi na lice i uživaj 10 minuta u malom spa tretmanu.

6. Nabavi sprej za stopala s osvježavajućim efektom.

7. Posluži se starim trikom i plahte stavi u hladnjak, a zatim uživaj u njihovom "ledenom zagrljaju".

8. Mlijeko za tijelo koje inače koristiš zamijeni gelom ili losionom s aloe verom, koja umiruje i rashlađuje.

9. Skuhaj litru razvodnjenog čaja od peperminta (1 vrećica na litru vode), dobro ga rashladi i zatim prebaci u bocu s raspršivačem i koristi kao osvježavajuću vodicu za lice i tijelo. Možeš ubaciti i koju krišku svježeg krastavca, koji ima hidratantna svojstva.

10. Još jedan old school trik za prostore koji nemaju klimu - ispred ventilatora postavi plastične boce sa zaleđenom vodom. Kako se led topi, ventilator će hladan zrak tjerati prema tebi.

Psst! Bijeli kompletić donjeg rublja s našeg kolaža potraži u web shopu branda Lisca!