Kako (i zašto) koristiti suhi šampon

IDEŠ na kratko putovanje i ne želiš provesti pola vikenda u kupaonici? Juriš na posao i nemaš vremena za pranje kose, ili si na festivalu a želiš izgledati zamamno i seksi? Za sve ove situacije postoji jednostavno i brzo rješenje, a ime mu je - suhi šampon.

Ovaj mali "junak iz bočice" može produljiti svjež izgled tvoje kose za jedan ili dva dana, a uz to dodaje i volumen koji uvijek dobro dođe.

Ako nikad nisi koristila suhi šampon, poslušaj naše savjete i za samo nekoliko minuta uživaj u prekrasnoj, svježoj kosi.

1. Odaberi pravi šampon za svoju kosu

Premda klasični suhi šampon jednako djeluje na svim bojama kose, ako se dobro ne iščetka, može ostaviti nezgodan bijeli trag pa brinetama i crnkama preporučujemo da izaberu onaj namijenjen tamnoj kosi.

2. Nanesi ga samo uz vlasište

Ovaj šampon namijenjen je upijanju masnoće pa ga je dovoljno nanijeti samo na područje tjemena, a ne na cijelu kosu.

3. Budi strpljiva

Poštuj upute na ambalaži i pričekaj nekoliko minuta dok se prah ne upije. Tako ćeš postići najbolje rezultate.

4. Dobro iščetkaj

Suhi šampon za kosu važno je dobro iščetkati kako bi obavio svoj zadatak, ali i kako s njegovim ostacima na glavi ne bi izgledala kao da imaš perut.

5. Iskoristi pogodnosti

Suhi šampon kosi daje nevjerojatan volumen, što znaju i najpoznatiji svjetski frizeri koji ga često koriste na glavama svojih slavnih klijentica. Iskoristi tu pogodnost i napravi neku zgodnu frizuru kao što je rep u stilu šezdesetih, volumizirana pletenica na stranu ili mačkasta frizura s glamuroznim uvojcima.