Kako izgleda idealan ured?

Foto: weheartit

RADNO okruženje itekako utječe na sreću i produktivnost radnika.

A znanost je otkrila kako bi trebao izgledati idealan ured. On sadrži:
 
1. Svjetlost
 
Radnici s prozorima u uredu, odnosno oni koji su više izloženi svjetlu, bolje spavaju po noći pa su ujedno i produktivniji, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Northwestern još prošle godine.
 
2. Biljke
 
Istraživanje provedeno u Teksasu 2008. godine, otkrilo je kako biljke u uredu mogu imati itekako pozitivan utjecaj na raspoloženje i sreću radnika.
 
3. Boje
 
Boje mogu imati vrlo značajan utjecaj na naše mentalno zdravlje, prenosi Huffington Post. Pa tako plava pogoduje našoj intelektualnosti, žuta potiče kreativnost, crvena utječe na naše fizičko zdravlje, a zelena potiče mir i ravnotežu.
 
4. Personalizirani prostor
 
Britansko istraživanje iz 2010. godine otkrilo je kako su zaposlenici, koji su imali mogućnost personalizirati svoj radni prostor sa sitnicama poput slika i slično, bili do 32 posto produktivniji od onih koji to nisu mogli. 
 
5. Slike
 
Iako nema istraživanja koje bi potvrdilo da umjetnost također pozitivno utječe na ljude u uredima, jedno drugo je otkrilo kako u bolnicama slike mogu itekako umiriti pacijente i olakšati liječenje, posebno slike prirode. Također, gledanje slika može nam dati kognitivni poticaj.
 
6. Ograde ili zidovi
 
Dokazano je da su radnici sretniji i produktivniji kad rade daleko od otvorenih uredskih prostora. "Daleko više radnika, koji rade u otvorenim prostorima , nezadovoljno je svojim radnim sredinama, nego oni u zatvorenim privatnim uredima", utvrdili su znanstvenici. Razlog? Prevelika buka i loša kvaliteta zraka.