Kako se na prirodan način riješiti tamnih kolutova ispod očiju

JEDAN od najčešćih ženskih beauty problema svakako su tamni kolutovi ispod očiju zbog kojih izgledamo iscrpljeno i par godina starije nego što bismo trebale. Kreme i medicinski tretmani učinkoviti su borci protiv ove dosadne pojave, no postoje one jeftinije i prirodnije varijante.

Najprije zaštiti svoju kožu od uzročnika nastajanja tamnih krugova, a prva stvar koju moraš učiniti jest dovoljno se dobro naspavati.

Drugi razlog su alergije koje također uzrokuju pojavu neželjenih tamnih kolutića pa u kritično vrijeme izbjegavaj izlazak iz kuće koju ćeš držati čistom što je više moguće. Ako se izlažeš suncu - ne zaboravi nanijeti zaštitni faktor, a ni naočale ne bi bile na odmet.

Ako unatoč tomu još uvijek primjećuješ tamno područje ispod očiju, fokusiraj se na ublažavanja tako što ćeš svako jutro nakon što se probudiš provesti 15-ak minuta s hladnom i vlažnom krpom preko očiju.

Još jedan odličan ublaživač podočnjaka su vrećice čaja od kamilice. Nakon što skuhaš čaj - vrećice nemoj bacati nego ih sačuvaj za jutro jer njima ćeš smanjiti iritaciju i otečenost područja.

Kriške krastavaca također djeluju magično na sporna područja jer koži vraćaju vlagu i smiruju podbuhlost.