Kako znati kad je pravo vrijeme za prekinuti prijateljski odnos?

Foto: Screenshot Youtube

PREKID prijateljstva ne mora biti ništa manje dramatičan od prekida ljubavne veze.
 
Dapače, vrlo često takvi prekidi znaju biti i mnogo teži, jer prijateljstva traju duže nego veze te su čvršća. No, ponekad je taj prekid jedino logično rješenje. Pitali smo se kada je pravo vrijeme za prekinuti prijateljstvo?
 
1. Više nije zabavno
 
Već upravo suprotno. Pored nje se osjećaš ljuto i frustrirano, a ona ne mijenja stvari koje te smetaju ni nakon iskrenog priznanja. 
 
2. Sve se vrti oko nje
 
Sebičnost se ne bi smjela tolerirati ni u jednoj vezi, pa tako ni onoj prijateljskoj. Prijatelji u svemu trebaju biti jednaki. No, ako si ti ta koja uvijek tješi, pomaže i sluša, a ništa ne dobiva zauzvrat, vrijeme je za suočavanje s istinom.

3. Imate li si uopće što za reći?
 
Nekada ste si govorile apsolutno sve. Danas je situacija potpuno drugačija. Ona više nije prva osoba koju zoveš kad ti se nešto dogodi, kave i pozivi postaju sve kraći, počela si paziti što govoriš pred njom itd. te je jedino što joj imaš za reći zapravo to kako ovo više nije odnos koji te čini sretnom.
 
4. Stalno racionaliziraš njezino ponašanje
 
Kraće rečeno - tješiš samu sebe i uvjeravaš kako je s vašim prijateljstvom sve u redu, a i sama znaš da nije. Jednako kao i u ljubavnoj vezi, kad ti počneš tražiti opravdanja za ponašanje one druge strane, znači da je sve krenulo nizbrdo, odnosno onako kako ne treba.