Možete li zamisliti Disneyjeve ljepotice kao plus-size princeze? Ako možete, potpišite online peticiju!

Foto: Press

HOĆE li ovo novo moderno doba donijeti i promjene u Disney filmovima?

Sjetite se kako ste kao male obožavale Disney i njihov svijet princeza, pristojnih i zgodnih prinčeva, prekrasnih haljina i svega što je išlo uz to. Sve princeze su bile mršave, prekrasne duge kose, zjenica većih nego zapešća... Upravo je to jedan od omiljenih internetskih razgovora - o tome kakva se poruka tako šalje mladima?
 
To se zapitala i Jewel Moore iz Virginije, koja je takve rasprave odlučila pretvoriti u akciju. Ona je naime pokrenula online peticiju, kojom traži da se Disney princeze pretvore u plus-size princeze i to u nadolazećim filmovima.
 
 
"Pokrenula sam ovu peticiju, jer sam i sama plus-size mlada žena i znam mnoge druge djevojke i žene koje se bore sa samopouzdanjem, tako da je ovo nešto što je potrebno. Već je puno puta dokazano da je dječje samopouzdanje u korelaciji s općeprihvaćenom slikom ljudi u medijima", napisala je.
 
Znanstvena istraživanja podupiru njezinu zabrinutost, jer je jedno nedavno utvrdilo da čak dvije trećine trinaestogodišnjakinja strahuje od debljine, a više od polovice njih upuštaju se u rigorozne kontrole obroka te ih često preskaču. Peticija se još uvijek može potpisati na stranici Change.org.
 
Biste li podržali ovakvu peticiju?