Na plažu s oprezom: Kako što bolje zaštiti kožu od štetnih sunčevih zraka

ZAŠTITA od sunca je vrlo važna, to nije ništa novo, no mnogi prilikom nanošenja zaštite zaborave sve dijelove tijela ili se oslone na pudere, što na kraju rezultira bolnim crvenilom. No, osim neugodnog crvenila, preveliko izlaganje UV zračenju ima loše posljedice za našu kožu. Donosimo savjete kako se što bolje zaštititi od sunčevih zraka.

Namaži cijelo tijelo

Ne štedi kremu za sunčanje već namaži cijelo tijelo. Odjeća nas ne štiti od štetnih zračenja pa je najbolje namazati se 20 minuta prije izlaska iz stana i dati kremi vremena da se upije. Uzmi u obzir i to da možeš izgorjeti i na samom putu do plaže.

Redovito nanošenje kreme

Bez obzira koliko visok zaštitni faktor koristiš i koliko si debeo sloj kreme nanijela, trebala bi zaštitu obnoviti svakih sat vremena. Nakon kupanja u moru koža ti se može i dalje činiti masna od kreme, ali zaštitni sloj je svejedno potrebno obnoviti.

Oblačan dan

Zaštita ti je potrebna bez obzira je li sunčano ili ne. Najbolje bi bilo da stekneš naviku nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom jer tijekom oblačnog ili zimskog dana naša koža je također  izložena UV zračenju. Tijekom zime ne možeš izgorjeti, ali ljetni dan uz malo vjetra može te lako zavarati.

Odaberi pravu zaštitu

Ulja često imaju niski zaštitni faktor i ne štite od zračenja, zato budi pažljiva kad biraš zaštitu.

Ne oslanjaj se na šminku

Iako neki tekući puderi sadrže određeni zaštitni faktor,  ne oslanjaj se na njih. Stručnjaci kažu da bi trebali nanijeti sedam slojeva pudera da bi dobili zaštitu. Možda osjećaš da je tvoje lice zaštićeno zbog debljeg sloja pudera no to neće spriječiti crvenilo. Također šminka na suncu ima loš efekt na kožu pa bi je bilo dobro maksimalno zaobići ljeti.