Nova godina se bliži: Vrijeme je za veliko čišćenje!

Foto: Shutterstock

KRAJ oš jedne godine nam se bliži. To je vrijeme kada najviše slavimo, ali i procjenjujemo svoj život, veze u kojima smo, karijere, greške i propuste. Obećavamo si kako ćemo činiti bolje ili drugačije, nećemo propustiti nove prilike, biti ćemo hrabri i zaboraviti loše navike, ali prvi zamah se brzo ispuše i vratimo se u stare rutine.

Tijekom godine pretrpamo svoj dom potrebnim i nepotrebnim , a ponajviše sentimentalnim predmetima. Vezivanjem za materijalne sitnice natrpavamo si svakodnevicu i sužavamo si životni prostor. Sve cure to rade, u manjem ili većem obujmu, i tako  pokušavaju sačuvati svaki trenutak, ukrasti vrijeme.

Ma tko se uistinu sjeća odakle je koja sitnica nakon nekoliko godina!? Prije nove godine obavezno očisti svoj emocionalni nered. Sakupi sve stvari koje imaju sentimentalnu vrijednost, dobro ih analiziraj, prisjeti se odakle ti svaka stvarčica i riješi se opterećenja prošlosti.

Kako odabrati koja od njih ide u smeće a koja ostati? Budi okrutna. Vodi se sljedećim pitanjima:

"Sjećam li se gdje sam to skupila? S kime sam bila i što se događalo? Ako se sjećam, vežem li pozitivne osjećaje uz to, te je li mi to još uvijek bitno u životu?" I konačno najvažnije pitanje koje si moraš postaviti: "Hoće li sjećanje ostati jasno i živo i bez toga predmeta?"

Tako ćeš raspoznati bitne i sasvim trivijalne trenutke. Imaš cijeli život da ga ispuniš prekrasnim trenutcima, ne treba ti baš svaki suvenir sa svake kavice s prijateljicama ili hlače koje si nosila na prvom dejtu prije 10 godina.

Kako bi uredila svoj život moraš uredno posložiti i svoju okolinu. Evaluiraj svoju godinu i pamti samo važne trenutke. Uđi u novu godinu rasterećena i otvorena prema novim iskustvima.