Pet stvari na koje trebaš paziti prilikom izbora haljine za maturalnu večer

SVAKA cura želi zablistati na svojoj maturalnoj večeri, a za to je uz super frizuru, šminku i cipele, naravno, najzaslužniji odabir prave maturalne haljine. Ako se još uvijek nisi odlučila za haljinu u kojoj ćeš se pojaviti na toj važnoj večeri, donosimo ti pet savjeta koji će ti pomoći da odabereš outfit iz snova.

1. Nemoj slijepo slijediti trendove

Haljine s asimetričnim suknjama možda jesu hit sezone, baš kao i minice s golim leđima ili peplum haljine, no to sve pada u vodu ako ti ti krojevi nikako ne pristaju. Nikada nemoj birati haljinu prema tome što je trenutno u trendu, već prema svojoj građi, osobnom stilu i imidžu. Uostalom, trendi haljine će ionako izaći iz mode već za nekoliko mjeseci, a ti želiš haljinu koja će na slici izgledati super i za deset godina.

2. Poštuj svoju građu i istakni ono najljepše


Jedna od najvažnijih stvari na koju trebaš obratiti pažnju prilikom kupovanja ili šivanja maturalne haljine je upravo tvoja građa. Dobro se promotri u ogledalu i zapiši kojim se sve stvarima ponosiš, a koje bi voljela prikriti. Na primjer, ako imaš male grudi, decentno pokaži lijepa leđa ili duge noge, a ako imaš punije bokove, istakni seksi struk remenom i haljinom na jedno rame, pokaži lijepe ruke i napravi simetriju između gornjeg i donjeg dijela tijela. Trikova za postizanje idealne figure je mnogo, upravo zbog toga je važno odrediti što želiš istaknuti, a što prikriti. Naravno, sve s dozom elegancije i dobrog ukusa.

3. Odaberi boje koje ti pristaju


Ovaj savjet čini se logičnim, no mnoge cure odabiru haljinu u bojama koje im dobro izgledaju na njihovim omiljenim manekenkama ili pjevačicama, no pritom ne razmišljaju o boji svog tena, kose ili očiju. Izaberi dvije ili tri boje koje ti izvrsno pristaju, bez obzira na to jesu li sada u trendu ili ne, i potraži haljinu u jednoj od tih boja. To je najbolji i jedini način da na maturalnoj večeri zaista izgledaš najbolje što možeš.

4. Biraj haljine u kojima ti grudnjak neće bježati


Mnoge atraktivne haljine zahtijevaju i posebne grudnjake koji su dosta nesigurni i često bježe pa se, prije no što kupiš takvu haljinu, dobro zapitaj je li zaista vrijedna truda. U maturalnoj haljini trebala bi se moći nesmetano kretati, skakati i plesati cijelu noć, a ako će se sve svesti na stalno potezanje haljine prema gore i namještanje grudnjaka na leđima, vjeruj nam - nije vrijedno truda.

5. Slušaj samo sebe


Nikad nemoj dozvoliti da te prodavačica, mama ili frendica nagovore na haljinu u kojoj se ne osjećaš dobro. To je samo tvoja noć i imaš pravo nositi haljinu u kojoj se osjećaš lijepo i nesputano, pa nemoj pristajati na nikakve kompromise.