Petra Nižetić predstavila ovosezonski Fashion Week i akciju "Darujmo ružičasti život"!

Foto: Press Foto

VESELA ekipa Fashion Weeka danas je novinarima predstavila ovosezonsko događanje, ali i dizajnere koji će svoje najnovije modele pokazati na njihovoj pisti.

Ove godine, Fashion Week podcrtan je i humanitarnom notom, i to zahvaljujući dizajnerici Ivani Popović te projektu Europa Donna.

U ležernoj atmosferi projekt su predstavili direktorica FWZ Sarah Josipović, voditeljica Petra Nižetić, Tea Nadj Župan, Dijana Đerđ te Gordana Sobol, ambasadorica humanitarnog projekta Europa Donna kojem se priključio i FWZ.

Domaći dizajneri koji će svoju viziju jeseni i zime 2013/14 predstaviti na ovosezonskom FWZ kratko su nam otkrili što možemo očekivati na pisti. Toni Rico, Ivana Popović, Milena Rogulj, Kristina Burja, Ana Kujundžić, Maja Hrastinski, Ivančica Hrustić, Mladen Grubić, Natalija Smogor, Marica Pažanin i Zjena Glamočanin domaće su dizajnerske snage dok nam s pariškog i londonskog Tjedna mode dolaze Trump in Disguise, Negarin, Henrietta Ludgate i Katrien Van Hecke.

U sklopu ovosezonskog Fashion Weeka Zagreb Ivana Popović će posebno izrađenim topovima koji će biti na prodaju dati doprinos humanitarnom projektu "Darujmo ružičasti život", a u hvalevrijednoj akciji pridružiti će joj se i poznati dizajner nakita Mladen Grubić. Gordana Sobol ispred udruge Europa Donna objasnila je koliko je važno osvijestiti javnost o raku dojke te naglasila kako ova akcija ima cilj kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata za jednokratno zračenje. Za kupnju aparata (prvog takvog aparata u Hrvatskoj) potrebno je skupiti 700.000 eura, a uz veliki broj akcija koje će se održavati tijekom 2013. godine, svi oni koji su voljni pomoći to mogu učiniti i telefonskim pozivom na broj 060 8100 i na taj način pomoći ovu hvalevrijednu akciju.

Psst! Zgodna Petra Nižetić na ovoj je pressici predstavila svoju novu, ružičastu boju kose. Kako vam se sviđa?