Retrospektiva: Boris Pavlin obilježio presjek svog rada spektakularnom izložbom u muzeju Marton

SINOĆ je u Muzeju Marton otvorena retrospektiva radova modnog dizajnera Borisa Pavlina koji je na ovaj način obilježio presjek svoga rada i sudjelovanja na Cro A Porter-u.

Izrađivane gotovo u potpunosti ručno, kroz sate i sate metukuloznog nevidljivog boda, nastajale su nove čipke, intrigantni uzorci načinjeni kristalima te haljine koje savršeno pristaju na svaki milimetar ženskog tijela.

Pedeset haljina Borisa Pavlina izloženih u Muzeju Marton čine pravu umjetničku vrijednost i predstavljaju bogatu riznicu hrvatske mode. Izložba će biti otvorena tjedan dana i ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Na ovaj način započelo je i obilježavanje jubilarne sezone Cro A Portera koje se nastavlja sutra, 1.10.2012. izložbom Suture, strukture, teksture XD Xenie Design  u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.

Izložbu su među prvima posjetili brojne osobe iz društvenog života poput: Leona Paraminski, Kristina Bradač, Edita Misirić, Martina Podgorski, Matija Vuica, modni duo Boudoir, Saša Šekoranja, Luka Grubišić i brojni drugi.