Sedam stvari koje muškarci obožavaju (ako je vjerovati znanstvenicima)

ZNANSTVENICI diljem svijeta olakšavaju život i muškarcima i ženama: Kada ne bi bilo njihovih istraživanja, imali bi sasvim drugačiju (i jednostavniju) sliku o suprotnom spolu. Iako nas ponekad dovode do ludila svojim čudnim rezultatima, lakše im je vjerovati nego tražiti vlastite načine. U čast njima, donosimo 7 zaključaka o muškarcima koji bi ženama trebali olakšati stvari:

1. Crvena boja

Istraživanje u Rochesteru pokazalo je kako je upravo ta boja vrlo stimulirajuća za muški mozak, a muškarci žene u crvenom smatraju privlačnijima. Morali su ocjenjivati žene u crvenim i zelenim majicama, a iako se radilo o istim ženama, one u crvenom su većinom bile više seksi. Ako ste ikad u dilemi između crvene i zelene haljine, sjetite se ovoga.

2. Čednost


Istraživanje na jednom američkom sveučilištu pokazalo je kako 20 posto muškaraca misli da su djevojke koje su imale između 10 i 20 partnera, u nedostatku bolje riječi - drolje. Na sreću, 30 posto njih mislilo je kako broj muškaraca nije indikator seksualnog karaktera, i da sve ovisi o okolnostima. U svakom slučaju, muškarci preferiraju žene s manje partnera, ali sigurni smo da ne bi odbili seks zbog broja.

3. Maženje

Iako se žene više vole maziti od muškaraca, istraživanje na 1009 heteroseksualnih parova u dugim vezama pokazalo je kako su upravo oni muškarci koji se maze nakon seksa najsretniji. Time se povećava intimnost, parovi se zbližavaju, a vjerujemo kako i žene imaju manju potrebu vikati tijekom PMS-a ako ih se grli.

4. Grudi


Ne znamo zbog čega su ovo istraživali, ali u Novom Zelandu su "otkrili" kako muškarci vole buljiti u  ženske grudi. Polovica njih je priznala kako u grudi pogleda prije nego u lice, a veličina im u većini slučajeva nije važna: Ako imaš grudi, oni će buljiti. Svaka čast znanstvenicima na ovom otkriću, ali moramo priznati da ovo žene već odavno znaju.

5. Brak

Zahvaljujući stranici Match.com, Sveučilištu Rutgers i Binghamton, napokon možemo odbaciti mit da se muškarci ne žele ženiti. Istraživanje na 5200 single ljudi između 21 i 65 godina pokazalo je da muškarci žele brak jednako koliko i žene. Ne samo to, čak je ustanovljeno da muškarci imaju jaču želju za roditeljstvom od žena, što je vjerojatno instinktivno kao i kod svih sisavaca. Jedno je sigurno: Iako muškarci očito žele brak, ne žele od svadbe raditi cirkus, a većina ih se pribojava upravo toga.

6. Preseravanje

Brzi auto, skupi mobitel ili fensi odjeća? Muškarci se svojim pokazivanjem žele svidjeti potencijalnim partnericama, a njihov stil pokazivanja je indikator onog što traže: Ako tip svojim cool autom pokušava osvojiti ženu, vjerojatno traži neobavezan seks, a bježi od monogamije. Znanstvenici ih ovdje uspoređuju za paunovima koji prije parenja pokušavaju zadiviti potencijalne partnerice.

7. Neprivlačne cure


Odgovor na pitanje svake sređene cure koja se u klubu pita zbog čega joj nitko ne ulijeće: Čini se kako muškarci preferiraju manje privlačne cure. Naravno da će se okrenuti za zgodnom curom, ali znanstvenici kažu kako je, kada su uleti u pitanju, izglednije da će muškarac izabrati manje privlačnu curu. Stvar je u strahu od odbijanja, koji ih nesvjesno okreće prema nekome koga možda ne bi odabrao u idealnoj situaciji. Ovo je istraživanje dobra vijest za sve cure: One zgodne se mogu prestati previše truditi, a one manje zgodne (iako je sve u oku promatrača) mogu odahnuti.