Umjetnik platio ženama 500 eura kako bi otkrile sadržaje svojih torbica za njegovu izložbu!

HANS-Peter Feldmann, umjetnik je koji je oduvijek bio fasciniran ženskim torbicama i sadržajem koji se u njima skriva, pa je tako došao na ideju da svakoj od svojih šest frendica plati 500 eura, kako bi ispraznile sadržaje svojih torbica koje će on izložiti u prostorima njemačkog muzeja.

Dosjetljivi je umjetnik artikle posložio po ravnoj plohi i izložio ih u klasične vitrine koje se nalaze u muzejima, izvještava Dailymail.

Sadržaj će svim ženama djelovati poznato, jer dobro znamo da u torbicama redovito nosimo pola svoga života, od stvari koje su nam uistinu potrebne pa sve do stvari koje bi nam eventualno mogle zatrebati.

Od zanimljivijih izložbenih primjeraka valjalo bi spomenuti jednu crnu torbicu koja je sadržavala račune, naočale, cipele, rizle, Aspirine i tampone.

Umjetnik je mislio na vlasnice torbica pa im je dozvolio da zadrže dokumente i novac, koje je svejedno fotokopirao za izložbu kako bi bila što autentičnija.

"Sjećam se svoje majke i njene torbice, a zavirivanje u unutrašnjost bio je tabu. Veliki tabu", izjavio je Feldmann za The Guardian te time objasnio kako je nastala fascinacija prema unutrašnjosti ženskih torbica.

Jedna od torbica s izložbe