Bliži se sezona "peep toe" cipela: Uredi svoja stopala na vrijeme

S DOLASKOM toplijih dana skidamo sloj po sloj nagomilane odjeće koja nas je grijala cijelu zimu, a s tim slojevima smanjuje se i broj dena na hulakopkama. Kako se približavamo proljeću, tako i naša stopala postaju sve obnaženija, pa je sada krajnji čas da im priuštimo prijeko potrebnu njegu koja je tijekom zime možda izostala.

Stopala se mogu opisati na dva načina: lijepa i njegovana ili zapuštena i neugledna. Zadebljanja, ispucale pete, zanoktice i drugi problemi  ne mogu se zamaskirati čak ni skupim cipelama,  stoga ih treba dovesti u red. Najbolji način na koji ćete si priuštiti i nužnu njegu, ali i odmor je wellness program za noge kojeg možete pripremiti i sami kod kuće s prijateljicama, ili u profesionalnim salonima, a sastoji se od nekoliko koraka.

Kupka

Petnaest minuta namakanja u toploj vodi opustit će bolne noge, ali i omekšati kožu te je pripremiti za "struganje". Za kupku mogu poslužiti gotovi proizvodi koji se mogu pronaći u svakoj trgovini i drogeriji ili se možete poslužiti tradicionalnim receptom: u 5 litara tople vode staviti žlicu morske soli, pola čaše maslinova ulja i sok od jednog limuna te u tome uživati dok se voda ne ohladi.

Odstrani zadebljanju kožu


Za ova teži dio posla koriste se posebni skalpeli od inoksa s nastavcima za jednokratnu upotrebu. No, s takvim skalpelima treba biti oprezan jer lako može doći do ozljeda i porezotina.

Rašpanje


Fina obrada izvodi se raznim rašpicama: grubim, nježnijim ili onim prirodnim, plosnatim morskim kamenom koji je dugo bio na obali. Ukoliko idete u salon na pedikuru trebate paziti da se rašpanje radi rašpicama s nastavcima za jednokratnu upotrebu iz higijenskih i zdravstvenih razloga.

Piling

Kako bi se koža očistila od mrtvih stanica i pripremila za bolje djelovanje kasnijih preparata, na vlažna stopala nanosi se piling koji se masira nekih 5 minuta, nakon čega se ispere.

Hranjive kreme


Ove preparate poželjno je nanijeti u što debljem sloju i poslije svakog tuširanja. Možete spojiti ugodno s korisnim i izmasirati stopala dok čekate da se maska upije.

Noktići


Osnovno pravilo kojeg se trebate pridržavati prilikom uređivanja noktiju je da nokti budu ravni i kratki. Nakon toga, ovisno u vašem ukusu, možete ih ukrasiti lakom za nokte, cirkončićima, odvažniji mogu staviti šljokice, a oni umjereniji mogu samo ispolirati nokte i premazati ih prozirnim, baznim lakom koji će ih zaštiti od vanjskih utjecaja, a istovremeno i pružiti visok sjaj.