Bračni parovi otkrivaju koliko često vode ljubav

Foto: Instagram

NE postoji "ispravan" ili "pogrešan" broj kada je u pitanju vođenje ljubavi. Ipak, nakon ljubavne veze ispunjene strašću mnoge zanima hoće li se isti scenarij nastaviti i kada uplove u bračnu luku. 

Većina strahuje da će pod teretom brojnih životnih obveza, zbog umora i novog životnog tempa, najviše ispaštati njihov ljubavni život. No ako je suditi prema odgovorima 12 bračnih parova koji su otkrili koliko često vode ljubav - straha za to nema.

Neki se ispod plahti zaigraju češće, a drugi rjeđe, ali važno je znati kako ne postoji savršena formula. Sve dok vaš ljubavni život odgovara vama i vašem partneru, nema razloga za brigu.

Ipak, u nastavku vam donosimo odgovore nekih parova koji su svoju intimu otkrili u razgovoru za Cosmopolitan.

"Suprug i ja se trudimo voditi ljubav tri do pet puta tjedno, najčešće je to bliže pet puta. Zajedno smo deset godina, a u braku osam i imamo dvoje djece", otkrila je Ariella, žena kojoj je za potrebe članka, baš kao i svima drugima, promijenjeno ime.

"Udana sam 11 mjeseci i seksamo se gotovo svaki dan. Osim za vrijeme moje menstruacije jer sam tada iscrpljena i muči me nadutost pa se ne osjećam ni seksi, ni raspoloženo. U suprotnom, ako nitko nije bolestan ili ekstremno umoran, vodimo ljubav barem jednom dnevno radnim danima i dva puta dnevno vikendima. Vjerujem da činjenica što nemamo djecu utječe na našu seksualnu aktivnost", zaključila je Jannelle.

"Ja imam 34 godine, moj suprug 35, a u braku smo gotovo šest godina. Imamo dvoje djece, oboje radimo, imamo vlastiti posao i radimo vikendima, ali trudimo se voditi ljubav barem dva puta tjedno. Ne smatramo da je čest seks nužan za dobar brak, ali u našem slučaju, ako se seksamo rjeđe od toga, to je znak da nešto nije kako treba u našem odnosu", ispričala je Sarah.

"Oboje imamo 35 godina. Prije osam godina, na početku naše veze, vodili smo ljubav barem jednom dnevno. Godinama kasnije, nakon što smo dobili dvoje djece, psa, suprug radi dva posla s neredovitim radnim vremenom, sretna sam ako vodimo ljubav jednom u dva tjedna, a ponekad i jednom mjesečno", iskreno je priznala Allyson.

"U braku smo pet godina i vodimo ljubav dva do tri puta mjesečno", kaže Morgan i priznaje da bi voljela da je to češće, ali ne zna kako to predložiti suprugu bez osjećaja da vrši pritisak na njega.

"Vodimo ljubav otprilike jednom mjesečno. Bili smo puno aktivniji na početku braka, ali sada imamo sina i puno smo zaposleniji nego prije", rekao je Kyle koji je u braku 15 godina.

"Jednom tjedno. U braku smo tri godine i imamo dvogodišnje dijete", kaže Corey koji je istaknuo kako bi on volio i češće voditi ljubav, ali razumije da je njegova supruga često iscrpljena zbog brige o njihovom sinu te da joj je ponekad teško organizirati vrijeme.