Dizajner kostima Marilyn Monroe u knjizi "Dressing Marilyn" otkriva pikanterije o garderobi slavne seks bombe

SEKS BOMBA Marilyn Monroe, uvijek je bila izvrsno obučena, ali o kreatoru zaduženom za njezine najpoznatije kreacije zna se malo toga. William Travilla, dizajner koji je napravio neke od najpoznatijih glumičinih haljina, izdao je knjigu "Dressing Marilyn", u kojoj otkriva zgode i nezgode vezane uz slavnu plavušu, izvještava britanski "Vogue".

William je Marilyn upoznao 1952. godine, u studiju kuće Fox, a njegove zgode s nestašnom glumicom počinju već tada jer je pri upoznavanju glumici pukla naramenica haljine i otkrila joj grudi.

"Postojale su dvije Marilyn Monroe. Nekad je bila glamurozna, a nekad potpuno neuredna.", kreator kaže u knjizi. "Ona nikad nije ništa napravila, a da o tome nije dobro promislila. Znala je očito što joj treba da postigne što je zamislila, i uvijek je to i dobila."

Travilla je dizajnirao većinu haljina u kojima se seksi Marilyn proslavila, uključujući i ružičastu haljinu iz filma "Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji" i bijelu haljinu iz filma "Sedam godina vjernosti".

U knjizi se nalaze i dosad neobjavljene skice i uzorci materijala koje je kreator namijenio za filmsku divu te dublji pogledi na njezine kostime i procese koji su stajali iza njih. Knjiga se, zasad, može nabaviti preko interneta u originalnom izdanju.