Fashion.hr predstavit će nove nade hrvatskog dizajna u sklopu projekta LIFT

OD SAMIH početaka, projekt FASHION.HR nastoji transformirati modnu scenu u ozbiljnu platformu za razvoj i daljnji napredak dizajnera. Ove sezone posebna pozornost posvećena je podršci mladim dizajnerima na domaćoj modnoj i medijskoj sceni putem platforme LIFT.

U sklopu projekta LIFT, ove sezone na FASHION.HR-u predstavit će se protagonisti novog vala hrvatske mode, dizajnerska grupa "Clash of 9" koju čine upravo pobjednici prvog natječaja LIFT: Nikola Barbir i Adela Kliškić te njihovi kolege kreativci, redom studenti zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac.

Svoju samostalnu kolekciju prvi puta na DOVE FASHION.HR-u predstavit će mladi Aleksandar Žarevac. Talentirani student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu svoja prva iskustva stekao je na brojnim modnim natjecanjima, a javnost i modne kritičare oduševio je upravo u ulozi finalista posljednjeg LIFT natječaja.

U okviru platforme debitirat će i mladi Matija Čop, poznat kao pobjednik prošlogodišnjeg Modnog ormara. Matija je također student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a posjeduje i diplomu dizajnera interijera. Svestrani dizajner miljenik je modne struke, a u 2011. godini Arts Thread uvrstio ga je u Top 20 mladih dizajnera u Europi.

Revije mladih dizajnera u sklopu projekta LIFT održat će se u četvrtak, 15. ožujka na FASHION.HR-u, u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma s početkom u 20:00 sati.