Glumica koju često vrijeđaju zbog izgleda nosila je reviju na Tjednu mode

Foto: EPA-EFE

NAKON što je njujorški Tjedan mode zatvorila pjevačica Miley Cyrus, londonskom je pistom prošetala još jedna slavna dama koja nije manekenka.

Riječ je o glumici Leni Dunham koja je dobila priliku nositi debitantsku reviju brenda 16Arlington, a njezina prva manekenska gaža u životu nije nikako mogla proći neopaženo.

Zvijezda serije Djevojke prošetala je pistom u asimetričnoj i voluminoznoj crnoj haljinici sa zlatnim detaljima, a iako je djelovala poprilično samouvjereno, na Instagramu je otkrila da za nju ovo nije baš bilo lagano iskustvo.

"Kad su me moji prijatelji iz brenda 16Arlington pitali hoću li nositi njihovu reviju, odmah sam viknula: 'DA, KADA?' Tko ne želi biti supermodel?? Ni ja ne izlazim iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara dnevno, kao Linda Evangelista", našalila se glumica u opisu videa i fotki s revije, a zatim je nastavila u malo ozbiljnijem tonu.

"Kad mi se uzbuđenje sleglo, shvatila sam da ću se morati suočiti s mnogim stvarima oko kojih sam nesigurna, poput svojeg tijela. No vlasnici brenda su se pobrinuli da se svi na reviji osjećamo prekrasno i sretno zbog svoje jedinstvenosti", napisala je Dunham te je priznala i da manekenski posao nije uopće lagan kako se čini.

Njezini fanovi su s oduševljenjem pozdravili ovaj potez glumice, no bilo je i onih koji su i ovu objavu iskoristili za kritiziranje njezinog izgleda. Lenu često na društvenim mrežama kritiziraju zbog izgleda, na što ona obično odgovara provokativnim i nerijetko golišavim fotkama kojima, kako je izjavila u puno navrata, pokušava srušiti nametnute standarde ljepote.