Hrvatica Ema Kovač kao jedno od zaštitnih lica izložbe u londonskom muzeju "Victoria & Albert"

Foto: Benjamina KAufa

PLAVOKOSOJ Emi Kovač, hrvatskoj manekenki koja karijeru gradi u inozemstvu, sada možemo pribrojiti još jedan uspjeh.


U Londonu je ovih dana otvorena izložba "Undressed: A Brief History of Underwear" koja će se godinu dana održavati u prestižnom londonskom muzeju Victoria & Albert, a jedno od glavnih lica upravo je atraktivna Ema Kovač!

Ema Kovač do sada je nosila neke od najprestižnijih hrvatskih revija poput onih dvojca Boudoir (Martine Čičko Karapetrić i Morane Saračević), ali i Matije Vuice i to sve u sklopu najvažnijeg i najprestižnije modne manifestacije u Hrvatskoj, ali i regiji, CRO A PORTER-a. Dok je boravila i radila u Hrvatskoj, revija koja se najviše pamti je definitivno revija mladog dizajnera Aleksandra Žarevca koju je otvorila upravo Ema, a surađuje i s popularnom hrvatskom dizajnericom Dinaom Viljevac.

Do sada je nosila revije Versace, Cavalli, te brojne druge, a jedina je Hrvatica i na naslovnici prestižnog magazina za bogataše, Capri!


Posljednji u nizu uspjeha Eme Kovač je upravo ovaj u muzeju Victoria & Albert u Londonu u kojem njen lik stoji preko cijelog zida.

Ema na sebi nosi korzet brenda Atelier Bordelle, čiji je crni model Severina nosila u spotu Dobrodošao u klub.


"Bordelle je brand koji se iznimno velikom brzinom kreće prema svjetski poznatom imenu. Kombinira umjetnost s dizajnom pritom igrajući se s temom zavođenja i dominacije. Činjenica da je utjelovljenje Bordelle djevojke, koja je okarakterizirana kao snažna i samostalna a pritom tajanstvena i senzualna, pripalo upravo meni iznimna je čast. Nosila sam njihov ikonski korzet “Shibari” koji je ujedno i najava za novu kampanju koju smo nedavno snimili i koja će se uskoro lansirati na svjetsko tržište. Nova kolekcija se poigrava japanskim motivima i utjecaju japanske umjetnosti na zapadnjačku kulturu. Benjamin Kaufman, fotograf, Charlie McEwen, hair stylist, Valeria Ferreira, makeup, Anya Melkova, stylist i naravno, dizajnerica Aleksandra Popa jedni su od najdivnijih i najprofesionalnijih ljudi s kojima sam imala čast raditi. To je definitivno jedno iskustvo koje će mi ostati zauvijek u sjećanju. Jedva čekam odletjeti u London i pogledati izložbu uživo jer ovako mi još sve djeluje pomalo nestvarno! Ovo je veliki korak naprijed za sve koji su sudjelovali u ovom projektu, budući da će izložbu posjetiti stotine tisuća ljudi, te sam sigurna da će kritika biti i pozitivnih i negativnih jer takvi smo - ljudi. Ipak, ja sam zaista sretna i neizmjerno ponosna što smo ovim projektom uspjeli prikazati svijetu srž Bordelle-a i njegovu izvornu poruku: “Memorable, provocative, and never without a reaction." izjavila je Ema Kovač