Iz slavne slastičarnice na vaš stol: "Mak na konac" otkriva recept za kolač od jagoda i jogurta

Foto: Press Foto

SLATKA vijest dana: jagode su zavladale poznatom zagrebačkom slastičarnicom "Mak na konac"!

Sezona jagoda je na vrhuncu, a da bi njihov okus iskušali na jedan poseban način, potrudila se zagrebačka slastičarnica Mak na konac i poznata hrvatska slastičarka Petra Jelenić koja je pripremila menu s tim prepoznatljivim simbolom početka ljeta.



Naime, jagode se, osim rashlađene i svježe ubrane uz šlag ili sladoled, mogu konzumirati u cijelom nizu slastica. Kako ističe Petra, važno je s jagodama biti nježan i discipliniran. "Ako malo pogriješite, možete izgubiti ono najbolje u jagodama. A ako ste pažljivi, s jagodama ćete napraviti čarobne deserte", ističe poznata zagrebačka slastičarka.

Petra je tako sa svojim timom u ugodnom prostoru u blizini zagrebačke džamije (Dukljaninova 1) pripremila menu restoranskih zanimljivih deserata.

U ponudi su: juhica od jagoda s keksom od maslonovog ulja i oraha te sladoledom od aceta balsamica, sorbet od jagoda s hrskavim pistacijama i biskvitom od maka i limuna, jagode u čokoladi te takozvani desert "jagode na entu" koji je spoj svih navedenih deserata uz koji ćete dobiti i čašu finog Prosecca.



Osim toga, Mak na konac nudi i prigodna pića, od kojih posebno ističemo najpopularnije - limunadu s jagodama i agavinim sirupom.


Recept

Za sve one koji ne žive u Zagrebu ili se žele zabaviti u vlastitoj kuhinji, Petra Jelenić nudi jedan osvježavajući i jednostavan recept za sve toplije dane - smrtznuti jogurt s jagodama.

Potrebno vam je:

500 grama jagoda

150 grama šećera

srž jedne mahune vanilije

260 grama grčkog jogurta

(limun po potrebi)

Postupak:

Nakon što jagode pažljivo očistite i operete pod nježnim mlazom vode, potrebno ih je izmiksati štapnim mikserom. Potom jagode pomiješajte sa šećerom i vanilijom i miješajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte jogurt i po želji dodajte limunov sok. Nakon same pripreme, spremite posudu sa svim izmješanim sastojcima u hladnjak na par sati, a potom na smrzavanje u mašinu za sladoled ili ledenicu.

Dobar tek!