Jutarnje rutine koje će vam pomoći da budete produktivniji dok radite od doma

KADA se probudite i vidite da je netko dok vi još trljate oči napravio doručak, odradio trening i skockao se, to vam sigurno ne utječe dobro na samopouzdanje. 

Isto tako, ako sve te stvari pokušate odraditi na brzinu, također nećete biti zadovoljni ishodom jer će vam se razina stresa opako povećati. Sada, kada većina ljudi radi od kuće, vrijeme je da svoj život dovedete u zen zonu, a to možete učiniti pomoću ove produktivne, ali opuštene jutarnje rutine, piše Who What Wear. 

Napravite popis stvari koje morate napraviti

Večer prije zapišite sve što trebate napraviti ujutro, od pranja zubi, meditacije, treninga, pripreme doručka do spremanja za posao. Pripremite udobnu, ali dovoljno formalnu odjeću u kojoj ćete raditi te odredite vrijeme kada ćete se probuditi. 

Dajte si vremena 

Nemojte žuriti. Ako je vaša jutarnja rutina kompleksnija, probudite se sat vremena ranije, prije gledanja u mobitel pogledajte popis stvari koje morate napraviti i s osmijehom krenite u novi dan. 

Posvetite vrijeme njezi kože

Svakog jutra priuštite sebi malu, desetominutnu spa rutinu u kojoj njegujete lice i tijelo. Vjerujte nam, bit ćete same sebi zahvalne na tome. 

Pripremite sebi zdrav doručak i omiljeni napitak

Bilo bi sjajno kada dan ne biste započeli s krafnom već s nutritivno bogatim doručkom poput povrtnog omleta ili zobene kaše. Nakon što odradite tjelovježbu i spremite se za još jedan radni (ili neradni) dan, uživajte u doručku i kavi ili čaju. Tijekom objeda nemojte biti na mobitelu već sjednite na terasu ili ispred prozora i uživajte u pogledu na prirodu i nebo. 

Duboko dišite i istegnite se

Prije nego pogledate listu stvari koje morate napraviti, nekoliko puta duboko udahnite i istegnite tijelo. Ovaj mali ritual će opustiti vaše tijelo i dati vam nevjerojatan nalet energije. 

Izađite na zrak

Umjesto da odgađate budilicu, odvojite barem nekoliko minuta za šetnju oko kuće ili zgrade, ili barem po terasi ako je imate, kako biste udahnuli malo svježeg zraka, upili nekoliko sunčevih zraka i pokrenuli svoje tijelo.