Kako da vam šiške uvijek izgledaju besprijekorno

AKO imate ili ste ikada imali šiške, onda znate i da je takva frizura jako zahtjevna za održavanje.

Osim što ih morate redovito podrezivati kada počnu upadati u oči, često znaju biti neposlušne i jako ih je teško stilizirati. No kada su uredne i počešljane, licu daju savršen okvir te djeluju profinjeno i elegantno pa smo sigurni da će vas zanimati ovi jednostavni koraci uz koje će vam šiške uvijek izgledati besprijekorno: 

Osušite ih fenom 

Ako kosu obično sušite na zraku, onda je i to jedan od razloga zašto vam šiške ne izgledaju uredno. Zato biste ih uvijek trebale osušiti fenom, što zbilja i ne oduzima puno vremena, a daje sjajne rezultate. Za fenom možete posegnuti i kada se probudite s razbarušenim šiškama i potreban vam je brzinski popravak frizure. U tom ih slučaju samo lagano poprskajte vodom kako biste ih lakše oblikovali.

Fenirajte ih u dobrom smjeru

Smjer u kojem sušite kosu također igra veliku ulogu u konačnom izgledu vaše kose, pa samim tim i šiški. Frizeri savjetuju da biste šiške trebali sušiti slijeva nadesno i pri tome koristiti gustu okruglu četku.

Ne pretjerujte s proizvodima za stiliziranje

Kako bi dulje stajale na mjestu, šiške je najbolje posprejati s malo laka za kosu, ali zbilja samo jako malo, jer će u protivnome djelovati prljavo i slijepljeno. Pravilo "manje je više" vrijedi i za sve druge proizvode za stiliziranje kose.